Home Vijesti Jill Evans: Država raznolika poput Hrvatske trebala bi profitirati od politike decentralizacije

Jill Evans: Država raznolika poput Hrvatske trebala bi profitirati od politike decentralizacije

944
0

Predsjednica zastupničkog kluba European Free Alliancea u EU Parlamentu Jill Evans pozdravlja odluku Europskog parlamenta koji je dao zeleno svjetlo Hrvatskoj za pristup Europskoj uniji 2013. Zastupnici Europskog parlamenta iz redova European Free Alliancea (EFA) glasali su za zakon koji je prošao većinom glasova. Sada je na građanima Hrvatske da pokažu da žele biti dio Europe.


Jill Evans

European Free Alliance će 2013. zaželjeti dobrodošlicu Hrvatskoj kao 28. članici Europske unije. Hrvatska je primjer kako malena nezavisna europska država može ostvariti svoj puni potencijal kao članica Europske unije. Nezavisnost u Europi dat će Hrvatskoj otvoren pristup europskom jedinstvenom tržištu i pomoći joj u povećanju trgovine. Punopravno članstvo u Europskoj uniji znači istinsku snagu i utjecaj prilikom donošenja ključnih odluka na europskoj razini.

European Free Alliance kao proeuropska stranka smatra da Europa nije savršena. Zalažemo se za Europu koja će cijeniti svoje narode i nacije dajući im mjesto za europskim stolom. Decentralizacija, supsidijarnost i različitost ne bi trebali biti samo slogani, već bi trebali biti bolje primijenjeni od strane institucija. Država raznolika poput Hrvatske trebala bi profitirati od politike decentralizacije.

European Free Alliance je prepoznatljiva europska stranka i njezin član iz Hrvatske – LISTA ZA RIJEKU – zagovara ulazak Hrvatske u Europsku uniju da bi zajedno s ostalim europskim regionalnim strankama radili zajedno na boljoj Europi. European Free Alliance se zalaže za decentraliziranu Hrvatsku u Europi koja poštuje sve nacije, zaključuje se u izjavi EFA-e.

Previous articleRazbijeno staklo na autobusnoj čekaonici
Next articleSAD ugasile Megaupload, hakeri srušili FBI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here