Home Vijesti Josip Manolić slavi 104. rođendan!

Josip Manolić slavi 104. rođendan!

163
0

Josip Manolić slavi svoj 104. rođendan u petak! Kao najdugovječniji hrvatski političar, najbliži suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osnivač HDZ-a i još mnogo toga, postao je simbol dugovječnosti u javnosti.

Šale o Manoliću na Društvenim Mrežama

Na račun popularnog Jože šale se šire društvenim mrežama, ponekad i one neslane. Čak postoji Facebook stranica “Joža Manolić je nadživio” koja na duhovit način komentira godine Jože Manolića.

Politički Doprinos

Manolić je jedna od najznačajnijih političkih figura novije hrvatske povijesti. Bio je osnivač HDZ-a, bliski suradnik Franje Tuđmana, te predsjednik Vlade i Županijskog doma Sabora.

Ispunjen Život i Anegdote

Manolićev život pun je anegdota. Jedna kaže da je zakasnio na vlastito vjenčanje jer je taj dan drug Tito na putu za Zagreb prolazio kraj Bjelovara, a Joža je bio zadužen za osiguranje dionice od Kutine do Ivanić Grada.

Još jednom, čovjek danas slavi 104. rođendan, što baš nije uobičajeno. Manolić je ostavio trajan politički pečat u hrvatskoj povijesti te je i dalje izvor mnogih zanimljivih anegdota i priča.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here