Kolumne

Jovanović i Kukuriku komunizam

Jovanović i Kukuriku komunizam

Željko-JovanovićŽeljko Jovanović “istaknuo” se još kao gimnazijalac. Kao mladi član Saveza komunista prijavio je jednog svojeg školskog kolegu, o čemu je pisao jedan katolički portal, zbog toga što je išao na hodočašće u Međugorje. Bilo je to 1983. godine. Trideset godina kasnije Željko je Jovanović ministar znanosti, obrazovanja i sporta, ali je zadržao isti komunistički mentalitet. Premda oni koji ga dobro poznaju govore da je u svakodnevnom životu čak vrlo dobar i korektan čovjek, ali kad se pojavi u politici postaje nešto sasvim drugo.

Komentirajući tako za lokalni dnevnik inicijativu Udruge ‘U ime obitelji’ da se u Ustav stavi odredba da je brak zajednica muškarca i žene, Jovanović je na svoj aroganatan i podcjenjivački način rekao da iza toga stoje “crni Marko, crne mantije i crne toge”. Dobro da nije dodao još i crne toljage.

No, problem nije samo u ministru Jovanoviću, kojemu je Ustavni sud zbog nepoštivanja procedure srušio čak tri njegova prijedloga što bi bilo dovoljno za ostavku ili smjenu, već i u dobrom dijelu Kukuriku Vlade koja vodi bespoštedni svjetonazorski rat protiv Katoličke crkve koja joj, objektivnosti radi, u tome nimalo ne ostaje dužna.

Jovanović, poznat po lupetanju svega i svačega, može to činiti zato jer ima punu podršku premijera Zorana Milanovića koji se također u ‘najboljoj’ komunističkoj maniri nije ispričao za izjavu da su devedesetih ‘HDZ i Crkva štitili zločince’. Kada bi u pravno uređenoj državi jedan premijer takvo što izjavio, organi pravosuđa i drugi nadležni bi odmah trebali pokrenuti potrebne radnje da se utvrdi istina. No, i to je izostalo zato jer je procijenjeno da je drug Zoki očigledno “bubnuo i ostao živ”.

Ovakvim svojim odnosom Kukurikavci ne samo da vrijeđaju Katoličku crkvu već, što je bitnije, pokazuju svu nevjerodostojnost svoje vladavine budući da su zadržali totalitarni komunizam kao svoju ideologiju, dok u svakodnevnom životu što se običnog čovjeka tiče provode najgoru neoliberalnu politiku gospodarskog divljeg kapitalizma. Komunizam im pri tome služi kao dimna zavjesa u prikrivanju stvarnih namjera, pa zato imamo nepodnošljivu ‘lakoću’ života za ogromnu većinu građana.(Giancarlo KRAVAR)

Midas

View Comments (4)

4 Comments

 1. Papastrumf

  July 28, 2013 at 19:06

  Kakav j…ni komunizam ? Ispada da sam ja živio u drugom svijetu u osamdesetima uopće nije bilo komunizma to je čista laž ! Živjeli smo u uredjenoj državi u kojoj su prvasici nosili žute marame radi sigurnosti u prometu , u kojoj su se naslijedjivale knjige u školi , skupljao stari papir , sadila i održavala šuma , gradilo 2000 stanova godišnje samo u Rijci i dijelilo radnicima besplatno na koristenje , u kojoj su radnici odlazili na team building , dijeljenj su pokloni za djeda mraza , place su bile relativno visoke , Rijecka luka je poslije Trsta bila najveća na Jadranu a danas je na petom mjestu , imali smo ogroman broj uspjesnih tvrtki na svjetskom tržištu i bili smo grad useljenika a danas smo grad iseljenika … U crkvu su išli slobodno svi vjernici i velika većina je slavila Božić i Uskrs .

  Bilo je milion problema , lijencine su bile zaštićene , komunjare su bile na rukovodecim pozicijama ali komunizma nije bilo !

  Danas smo ostali bez svega pozitivnog iz toga razdoblja a ostale su nam samo komunjare !

  Žalim sto nije provedena lustracija jer ovako prevrtljivci dalje vladaju , šire strahove i neistine među ljudima i stvaraju lažne mitove .

  I na kraju da neispadne da cijenim Jovanovica smatram ga totalno nesposobnim ministrom kojem sudovi ruše zakone a on svojom arogancijom stvara samo negativnu atmosferu u kojoj nema prostora za pozitivne iskorake.

 2. F.ČABRIJAN

  July 29, 2013 at 09:52

  Iz radionice S.Linića nije ni mogao bolji izaći. Sjetimo se i drugih iz njegove ekipe u Zagrebu, ali i ovdje u Rijeci i županiji.

 3. PEPI

  July 29, 2013 at 18:28

  Sve aktivnosti uperene protiv Katoličke Crkve su pod kontrolom masonskih loža kojima je Katolička Crkva najveći protivnik ! Ostalo je lupetanje i mlaćenje praznom slamom raznih društvenih marginalaca

 4. tovar

  July 29, 2013 at 22:08

  Pustite druga Jovanovića na miru! Pa u Rijeci postoje dvije pravoslavne crkve, pa ako hoće moliti za spas Hrvatske može ih i pohoditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kolumne

More in Kolumne

Venecuelanac za RD o krizi u svojoj zemlji – “Imam poruku za sve Hrvate!”

spMarch 19, 2019

Denis Kuljiš: Pervana za predsjednika!

spFebruary 28, 2019

Vi to ozbiljno? Zašto nacionalna država u Rijeci/Fiume nije bila jedina opcija nakon pada Austrougarskog imperija?

spFebruary 18, 2019

Za vrijeđanje mrtvog predsjednika 15 dana zatvora, za vrijeđanje živih Riječana niti prijava!

February 13, 2019

Mario Nakić: Trst je naš!

spFebruary 12, 2019

Denis Kuljiš: Hrvatska i Rijeka ponovno s Mađarima?

spJanuary 20, 2019

Riječki kafe: Od Loleka i Boleka, do Ekonomskog tigra Nove Europe

spJanuary 16, 2019

Denis Kuljiš: U 2.krug predsjedničkih izbora idu Kolinda i Kolakušić!

spJanuary 15, 2019

Denis Kuljiš: Upravljaju li Hrvatskom amateri?

spJanuary 5, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.