Home Vijesti Jovanović: Jedino je premijer nezamjenjiv

Jovanović: Jedino je premijer nezamjenjiv

1363
6

Uoči sjednice Vlade ostavku prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva Radimira Čačića komentirao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović. “Hrvatska Vlada je dovoljno jaka da niti jedan odlazak ne može poremetiti rad Vlade. Nezamjenjiv je samo jedan čovjek, premijer, sve ostalo se može nadoknaditi”, istaknuo je Jovanović, a prenosi index.hr.

6 COMMENTS

 1. Jovanoviću, ne uvlači se. Kad se je moglo bez Tita, može se i bez Milanovića, ili ne možda je Milanović novi Tito.

 2. @F.ČABRIJAN Nije Milanović nezamijenjiv u smislu da o njemu ovisi sudbina RH, nego je nezamjenjiv u smislu da je on, kao predsjednik stranke s najviše glasova, dobio mandat za sastavljanje vlade. On, imenom i prezimenom stoji ispred vlade i on bira članove.
  Svatko drugi u vladi može biti zamijenjen ali Milanović ne, jer onda pada vlada i postupa se po proceduri za takav slučaj. Uostalom upravo to kaže Jovanović – “Hrvatska Vlada” ne RH.

  Ali da zvuči “uvlakački” – zvuči. 🙂

 3. Nome.Ne moraš meni objašnjavati smisao Jovanićovih riječi. Ova je izjava potpuno neprimjerena. Konačno, imao je Linić pravo kad je rekao da bi se funkcija predsjednika SDP-a i Premjera trebala razdvojiti. Milanović je očiti dokaz. Liniću zamjeram što je u ovakvom riješenju sudjelovao. On, Linić je trebao preuzeti Vladu, a Komadina SDP.

 4. Sviđala nam se ta izjava ili ne, ali stoji – samo je mandatar (vlade) nezamjenjiv. A poznavajući novinare i urednike lako je moguće da je bila dio izjave ali su je “izvukli” u naslov baš zbog njene potencijalne provokativnosti (kao kad su svojedobno stavili za naslov intervjua Šajetinu “izjavu” da je on ljepši od Brad Pitta).

 5. Nome je neki SDPov trol

  MILANOVIĆ NIJE DOBIO NIŠTA, on je samo predsjednik stranke koja je osvojila najviše mandata, i u sred izbornog procesa a i svakog trenutka prije ili poslije Milanovića može njegova vlastita stranka skinut s pozicije premijera oduzimajući mu dodijeljen mandat kroz instituciju predsjednika stranke.

  To se vani dešava stalno, pogotovo u Engleskoj gdje se stranka odrekne “ukaljanih” dužnosnika i promjeni pola kabineta a ponekad i kompletan kabinet – samo ako imaju većinu u parlamentu da onda tu promjenu i potvrde, ukoliko nemaju većinu u parlamentu oporba bi onda u tom slučaju mogla i može izglasat nepovjernje novoizabranim članovima kabineta ili izvanredne izbore.

  Nome opet dokazuješ da si nečiji podobnik koji nema nikakvog znanja samo nekakve partijske stavove – tvoje vrijeme je prošlo 1990te ako nisi znao – to pričanje tuđih priča.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here