Home Vijesti Jurešić: Beaković laže jer nisam pristao na njegove ucjene!

Jurešić: Beaković laže jer nisam pristao na njegove ucjene!

547
0
Valerio Jurešić: Neka Dinko Beaković podnese ostavku!

Nakon današnje tiskovne konferencije HDZ-a na kojoj je Dinko Beaković iznio teške optužbe u smjeru bivšeg pročelnika za kulturu Valeria Jurešića i župana Komadine, izjavom za medije se obratio i prozvani Jurešić.

‘Nema nikakve istine u tome da su županijske službe sudjelovale u „krivotvorenju“ podataka u matičnoj evidenciji HZMO-a da bi se meni pogodovalo. Posjedujem i dokumentaciju koja to potvrđuje, te sam ju spreman podastrijeti javnosti. Moje radno iskustvo nije neka apstraktna brojka nego mjerivo i javnosti dobro poznato razdoblje od dvadesetak godina mojeg intenzivnog rada na najsloženijim poslovima, o čemu mogu svjedočiti brojni znanstvenici i javni djelatnici. Vijećnika Beakovića ujedno pozivam da bude čestit ovaj put i da ostavku na svoje vijećničko mjesto kao što je obećao ako ga ulovimo u laži.
Istina je da sam 15. svibnja 2015.-e bio na sastanku kod tadašnjeg predstojnika područne službe HZMO-a gospodina Nedjeljka Tomića, te predao Prigovor kojim sam tražio ispravak netočno upisanih podataka o stručnoj spremi i traženoj stručnoj spremi u matičnoj evidenciji. Jednako tako, istina je da mi je 18. lipnja 2015.-e stiglo rješenje kojim se odbija taj moj zahtjev, te se upućujem na to da te podatke mogu mijenjati samo poslodavci kroz propisani obrazac. To je dio moje neravnopravne borbe s manipuliranim državnim službama koje odbacuju moje radno iskustvo u nezavisnom sektoru jer sam bio samozaposlen. Dakle, niti je nešto promijenjeno, niti su u nečem što se nije dogodilo sudjelovale županijske službe.
Iznesena je i tvrdnja da mi se treba brisati radni staž, da trebam vratiti plaće i slično. To su populističke besmislice jer je temeljno ustavno pravo da radnik bude plaćen za svoj rad. A, ja sam u Primorsko-goranskoj županiji svoj posao radio intenzivno i uspješno. O tome mogu svjedočiti i brojni hadezeovi načelnici i gradonačelnici, od Kraljevice i Bakra, do Općine Vinodolske i Brod Moravica.

Beaković tražio pomoć u prodaji dječjih igrala na Platku?!

Problem vijećnika Beakovića je očito negdje drugdje, obzirom da je 2014.-e dao javnu podršku mome radu, ali i zatražio da mu pomognem u prodaji dječjih igrala na Platku i drugdje po županiji. Da sam tada „pomogao“ vjerojatno ovog progona ne bi bilo. Zato, za zdraviju političku klimu u Primorsko-goranskoj županiji bilo bi krajnje vrijeme da gospodin Beaković ovaj put održi svoju riječ i svoje mjesto u Skupštini prepusti nekom ozbiljnijem tko će znati doprinijeti razvoju ove županije na korist svih njezinih stanovnika’, zaključuje Jurešić u izjavi za medije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here