Home Vijesti Kadirov: Otrovan je zapovjednik ruskih specijalnih snaga u Ukrajini

Kadirov: Otrovan je zapovjednik ruskih specijalnih snaga u Ukrajini

134
0

Predsjednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da je njegov vrhovni general u Ukrajini otrovan nakon što je primio u ruke kuvertu. Kadirov je vijest obavio na svom kanalu na Telegramu gdje je objasnio da je Apti Alaudinov, koji zapovijeda specijalnim snagama Akhmat, 8. veljače primio pismo koje je bilo zasićeno supstancom jakog mirisa.

“Prijatelji, naš dragi brat, Apti Alaudinov, otrovan je prije nekoliko dana”, napisao je čečenski čelnik. Alaudinova, kao i drugo osoblje koje je došlo u kontakt s omotnicom, zbrinulo je medicinsko osoblje te su “izbjegnute ozbiljne posljedice”, rekao je Kadirov u objavi.

Čečenski čelnik je rekao da je u tijeku istraga o “pokušaju atentata” i da “već postoje rezultati” istrage te su identificirani počinitelji. “Sada je s njim sve u redu, ništa ne ugrožava njegov život i zdravlje”, stoji u objavi o Alaudinovu, koji se s dvojicom svojih kolega liječio u klinici u Moskvi.

Alaudinov vodi Kadirovljeve snage koje se bore u Ukrajini, a također je redovit gost na ruskoj državnoj televiziji, gdje izvještava o novostima s bojišta. Rusku invaziju na Ukrajinu naziva “svetim ratom” protiv “sotonskih” vrijednosti Zapada.

Postrojbe iz većinski muslimanske ruske republike koju vodi Kadirov poznate su kao “Kadirovci”. Kadirov je bio kritičan prema ruskim zapovjednicima zbog vojnih neuspjeha u Ukrajini iako se kao blizak saveznik Vladimira Putina suzdržao od izravnog osuđivanja ruskog predsjednika.

Previous articleU Bahmutu se vode ulične borbe, Rusi odsjekli glavnu opskrbnu rutu
Next articleČeški reprezentativac: Homoseksualac sam, ne želim se više skrivati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here