Home Mozaik Kafić zapošljava samo konobare starije od 45 godina, vlasnik ima dobar razlog

Kafić zapošljava samo konobare starije od 45 godina, vlasnik ima dobar razlog

192
0
unnamed (1)

“Ne vole to zanimanje – tvrdi poduzetnik – niti žele učiti, samo žele raditi sedam sati i pobjeći”

Traže se konobari za ljetnu sezonu, ali samo “ako imaju više od 45 godina”. Oglas je to za posao bara u Sevilli, koji je prvi put u 50 godina morao zatvoriti zbog nedostatka osoblja. Mariano Garcia, vlasnik kafeterije Donald” koja se nalazi u ulici Canalejas, u središtu andaluzijskog grada, zamjera mladima i objašnjava razlog svog izbora: «Neki nestanu, a drugima treba platiti otpremninu koja vrijedi kao da su radili još mjesec dana.” “Ne sviđa im se to zanimanje – inzistira poduzetnik – niti žele učiti, samo žele raditi sedam sati i pobjeći”, kaže.
Nije moguće da osoba bez iskustva zarađuje koliko i netko tko ga ima”, kaže za web stranicu ABC. Priča se odnosi na španjolski bar, no tema je  vrlo poznata i kod nas. Problem nedostatka konobara pogađa tisuće tvrtki.
Mariano García donio je ovu odluku nakon svog posljednjeg negativnog iskustva: «Stigao je novi konobar i rekao da ima problema s bankom te me zamolio da mu platim u gotovini. Svojim zaposlenicima obično isplaćujem plaću 25. u mjesecu. Ovaj je plaćen i nisam se više čuo s njim već tjedan dana”, rekao je potišteno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here