Home Vijesti Kajin: IDS Istru gura u Zajednicu otpada Rijeka

Kajin: IDS Istru gura u Zajednicu otpada Rijeka

1553
0

kajinIDS nas uvozom otpada gura u “Zajednicu otpada Rijeka”. Iz Primorsko-goranske županije u Cere na Labinštini stiže trećina njihovog otpada, odnosno 50 do 60 t dnevno, a o tome šuti predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika. Iza budućeg dovoza pilećeg i purećeg otpada u Buzet stoji predsjednik IDS-a Boris Miletić. Sutra će se na Kaštijun dovoziti otpad iz Italije i svi će šutjeti, upozorio je danas saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Osvrnuo se u nastavku i na medije u Istri i Hrvatskoj. – Sloboda medija u Hrvatskoj danas je manja nego prije tri i pol godine, u vrijeme HDZ-a. Boris Dežulović je sjajno formulirao odnos medija, politike i kapitala: ‘Ima i slobodnih, ali to su pukotine koje se nastoje zatvoriti.’ Najbolje je to pokazao Ivan Jakovčić pozvavši 10-ak novinara u Bruxelles, dok Miletić u Kinu vodi članove uprave Glasa Istre, koji će na kraju završiti na nekoj funkciji u gradskoj upravi ili komunalnom poduzeću. Ne tvrdim, da me ne tuže, da je to korupcija, ali činjenica je da se to radi novcem hrvatskih građana. Je li to nagrada za ‘neovisno novinarstvo’ ili Jakovčić pokazuje koga će se slušati na ovim izborima, pita Kajin, zazvavši ponovo aktiviranje pravosuđa.

Podsjetio je danas i na nedavnu izjavu Radimira Čačića da župani rade 15 minuta dnevno. – To možda i nije netočno: kad se zna da je iz proračuna Istarske županije u 2013. na reprezentaciju potrošeno 1,4 milijuna kuna, proizlazi da osim što se goste i putuju ništa drugo i ne rade, kaže Kajin, pozvavši pri tome istarskog župana da se primi posla. – Župan Flego morao bi razmotriti stanje i odnose u buzetskom Vodovodu, gdje uprava s odvjetnicima izvana rješava odnose sa sindikatima, a gradnju poslovne zgrade dogovara bez javnog natječaja. Je li u tijeku preseljenje Vodovoda iz Buzeta, pita Kajin.(iPress)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here