Home Mozaik Kako izgleda SPOJ na radiju u živo?

Kako izgleda SPOJ na radiju u živo?

353
0

Proteklog je Valentinova u eter radio postaja na Kvarneru i Gorskom Kotaru puštena neobična emisija koja simulira spoj dvije osobe koje su se pronašle posredstvom interneta, upoznale se, te nakon toga ostvarile sve što “vole mladi”, i to sve u pola sata. Situacije su protkane zanimljivim glazbenim insertima. Zanimljivo je da je jedna osoba od navedenih i osoba u invalidskim kolicima, što je dodatno zakompliciralo ionako svima nama kompliciran prvi spoj. Da vam ne otkrijemo detalje prije preslušavaja ovog duhovitog, već svojevrsnog “hita” koji je nakon objavljivanja na radio postajama popraćen i rudimentarnim, ali efektnim “crtićem”, animiranim filmićem, reći ćemo samo da su komentari vrlo pohvalni, a link da sve čujete i vidite vam dajemo u prilogu pa sami odlučite.
Poriluk je zdrava dvogodišnja zeljasta biljka, visoka do 85 centimetara. A Poriluk.com je zdrava i zanimljiva web stranica koju već nekoliko godina uređuje ekipica iz Udruge Spirit.Ujedno postoji i istoimena radio emisija, o kojoj upravo govorimo, u zadnje vrijeme pojačana animiranim verzijama. Od brojnih zanimljivih tema obrađenih uvijek duhovito i uz zanimljive goste, istaknuti možemo priču o (ne)nasilju uz gostovanje Lorene Zec iz Udruge SOS Rijeka, kao i gostovanje Tomislava Kuljiša na temi Unutarnji mir ili stres. Zanimljiv je i razgovor sa djevojkom u invalidskim kolicima koja vodi plesne radionice, kao i brojne druge teme ovih emisija koje se objavljuju jednom tjedno na čak 5 radio postaja.

Trenutno je emitirana već 200. epizoda ove polusatne emisije, koja postoji već pet godina, uz urednika i voditelja Denisa Pilepića-Pilleta, koji svaki put ugosti nekog zanimljivog gosta ili gošču s kojim se popriča o temama o kojima postoje i brojni tekstovi na web stranici Poriluk. Obrađene su i teme kao što su prirodno roditeljstvo, novi zakon o konoplji i korist koju imamo od te biljke, legende i rituali o ekvinociju i solsticiju, razlika između travara i fitoterapeuta, iscjeljivanje vatrom i vodom, i brojne druge.
Dnevna doza pozitive, kako nazivaju stranicu, nudi razmjene mišljenja, razne savjete i tekstove koje bismo mogli nazvati uputama za kvalitetniji način življenja, vegetarijanske recepte, najave događanja za edukaciju i rad na sebi, s naglaskom na područje Kvarnera i otoka, te Gorskog kotara.
Na stranici je opis i popis prostora u kojima se dešavaju “alternativna” edukacije i radionice, a na te popise možete dodati i svoj prostor ili događanje ukoliko kontaktirate administratore.
Osim brojnih tekstova stranica sadrži i video odjeljak koji je sve veći, ali i vrlo slušanu arhivu radio emisija. Uz spomenuti PORILUK, postoji i DePiLLacija, glazbeno-istraživačka emisija, koja tematizira, bez puno priče, glazbene pravce i raritete kao što su jazz, exYUrock, talijanske i francuske šansone, ili čak Afrički funk i Engleski Sint-pop. Ovisno o trenutnom raspoloženju autora i urednika, nastaje neobična plejlista, uvijek zanimljiva i iznenađujuća. Emisije su to koje se osim na Poriluk stranici re-emitiraju i na pet lokalnih radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar sa kojima Spirit aktivno surađuje već godinama.
Kako smo naveli sve emisije, kojih je već prilično veliki broj, pohranjene su na web stranici Poriluk.com gdje ih možete uvijek iznova preslušati. A ovdje vam donosimo primjere nove Valentinovske HIT emisije i emisije o nenasilju, kao i jednu depilaciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here