Home Sport Kako su države bivše Jugoslavije prošle na Olimpijskim igrama: Najuspješnija Hrvatska, Srbija...

Kako su države bivše Jugoslavije prošle na Olimpijskim igrama: Najuspješnija Hrvatska, Srbija slabija od Kosova!

1459
0

Još su tri dana preostala do zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju. Napravili smo analizu rezultata zemalja iz bivše Jugoslavije prema osvojenim medaljama.

Prema tom kriteriju najuspješnija zemlja je Hrvatska s po 3 osvojena zlata i srebra te 2 bronce što je ukupno 20. rezultat u konkurenciji svih zemalja. Očekivano, iza Hrvatske se smjestila Slovenija koja je tradicionalno vrlo uspješna kada se rezultati dijele s brojem stanovnika. Slovenci su za sada na ukupno 29. mjestu i imaju 2 zlata te po srebro i broncu.

Balkansko iznenađenje je rezultat Kosova koje je u ukupnom poretku 34 država s 2 zlata. Iza Kosova se smjestila Srbija na 44. mjestu s 1 zlatom, 1 srebrom te 4 bronce. Srebrnu medalju je osvojila i Sjeverna Makedonija koja na 72. mjestu dok su BiH i Crna Gora za sada bez medalja.

Napravili smo i simulaciju rezultata da su sve ex Yu države nastupile pod jednom zastavom. U tom slučaju bi zajedno imali 8 zlata, 6 srebra i 7 bronci. Bila bi to prava olimpijska velesila na ukupno 8. mjestu, iza Njemačke, a ispred Italije.

Previous articleMomak iz zemlje sa 18.000 stanovnika najveći je hit Olimpijskih igara! Svi plivači došli zategnuti, a on s trbuhom koji je oduševio svijet
Next article‘Rekla je da je spavala sa 6 muškaraca do svoje 26. godine. Nakon što je priznala pravi broj totalno me šokirala’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here