Home Vijesti Karamarko tužio Linića jer je rekao da je špijunčina

Karamarko tužio Linića jer je rekao da je špijunčina

945
2

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić, najglasniji u izjavama protiv ravnatelja policije Olivera Grbića i ministra Tomislava Karamarka nakon izbijanja afere Tržnice Rijeka, osim s Grbićem, koji ga je na riječkom Općinskom sudu tužio zbog klevete, u sudnici će se zbog svojih izjava “obračunavati” i s ministrom Karamarkom kojega je iz dana u dan nazivao “špijunčinom”. Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je Karamarkov odvjetnik Velimir Došen podnio ministrovu privatnu tužbu protiv Linića zbog dvaju kaznenih djela, klevete i uvrede, koje je Linić počinio u razdoblju od 6. do 23. ožujka.

U to vrijeme mediji su se intenzivno bavili kaznenom prijavom riječke policije protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovih suradnika zbog sumnje u gospodarski kriminal, odnosno pogodovanja teškog 80 milijuna kuna privatnoj tvrtki Tržnice na štetu gradskog proračuna i usto vezane smjene državnog odvjetnika Dorisa Hrasta zbog zastoja u istrazi o Tržnicama zbog koje je moguća odgovornost Slavka Linića, kao gradonačelnika Rijeke prije Obersnela, pala u zastaru.

Odvjetnik Došen potvrdio je da je tužba zaprimljena te da se odnosi na višekratne Linićeve izjave u raznim medijima – na Radiju 101, RTL Televiziji, u Večernjem listu i Novom listu – u kojima je Linić u očitoj i izričitoj namjeri vrijeđanja i klevetanja tužitelja koji je na funkciji ministra unutarnjih poslova, upotrebljavao pogrdan naziv “špijunčina”, “špijunčina broj 1”, “špijun”, “špijun Karamarko”, a u nakani stvaranja lošeg javnog dojma za tužitelja iznosio i neistine poput “Karamarko ucjenjuje Državno odvjetništvo i provodi policijsku diktaturu” i niz drugih.

U privatnoj tužbi ministar traži da se Linić oglasi krivim i osudi na novčanu kaznu u visini 50 prosječnih dnevnih dohodaka zbog uvrede i sto prosječnih dnevnih dohodaka zbog klevete, no, objašnjava Došen, ne radi se o prosječnim hrvatskim dnevnim dohocima, nego Linićevim prosječnim dnevnim zaradama kao saborskog zastupnika. Linić bi, oglasi li ga se krivim, trebao sudu platiti nešto više od 70 tisuća kuna. Dokaže li se Linićeva odgovornost, ministar Karamarko će tražiti i naknadu štete, od čega će novac darovati u humanitarne svrhe. (večernji list)

Previous articleGračan: Najvažnije da smo dobili
Next articleMrle o Šukerovoj glavi: Svaka sličnost s ministrom financija je slučajna

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here