Home Vijesti Katalinić izlazi iz Sabora

Katalinić izlazi iz Sabora

0

14732341_10211245444640072_2239671316698776583_nZastupnik Mosta Josip Katalinić odlučio se povući iz Sabora u kojem će ga zamijeniti stranački kolega Marko Sladoljev. Katalinić izlazak iz Sabora tumači poslovnim i obiteljskim razlozima, a od saborskog mandata oprostio pismom na facebooku kojeg prenosimo u cjelosti.

‘Zadnjih godinu dana časno sam obavljao dužnost saborskog zastupnika MOST-a, bio član Odbora za vanjsku politiku, Odbora za zaštitu okoliša i prirode i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.
Pored obaveza saborskog zastupnika, obavljao sam i poslove vezane za tvrtku u kojoj sam suvlasnik. Radio sam dva posla odjednom, a vikendom se posvećivao obitelji. Došao je trenutak kada moram odabrati čemu ću se u potpunosti posvetiti, kako se ne bih dovodio u situaciju da se ne stignem spremiti za saborske rasprave niti preuzeti ozbiljniji projekt u tvrtki.
Kako ne bi došlo do nenamjernih propusta radi preopterećenosti, jer za ciljeve koje smo si mi Mostovci zadali potrebna je potpuna posvećenost, odlučio sam savjesno prepustiti svoj mandat kolegi iz Mosta Marko Sladoljev.
I dalje ću sudjelovati u unutarstranačkim odborima Mosta i važnim aktivnostima vezanima uz ustroj i organizaciju, te tako nastaviti promicati zaštitu temeljnih sloboda, ljudskih i manjinskih prava i svih drugih demokratskih vrijednosti.
Planiram ostati Mostovac i nastaviti doprinositi našoj borbi za očuvanje državnih interesa, jer je ova priča za mene i dalje nešto posebno. Zbog toga sam zamolio kolege da prije odlaska dam prisegu i sudjelujem na konstituirajućoj sjednici.
Smatram da je prepuštanje mandata najbolje rješenje za nezavidan izbor pred kojim sam se našao i nadam se da će moji birači imati razumijevanja. Osoba koja će doći na moje mjesto bit će visoko motivirana i jednako će se zalagati za nacionalne interese’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here