Home Sport Katar zabranio prodaju alkohola na stadionima na Svjetskom prvenstvu

Katar zabranio prodaju alkohola na stadionima na Svjetskom prvenstvu

100
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/alcohol-beer-beer-bottles-beverage-533353/

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru će danas objaviti da se pivo ipak neće prodavati navijačima u prostoru oko stadiona, pišu strani mediji. Ova objava dolazi dva dana prije početka Svjetskog prvenstva, prvog koje se održava u nekoj državi Bliskog istoka.

Glavni sponzor Svjetskog prvenstva, Budweiser, trebao je prodavati alkoholno pivo unutar kruga s ulaznicama koji okružuje svaki od osam stadiona tri sata prije i jedan sat nakon svake utakmice. FIFA i organizacijski odbor Katara za sada nisu komentirali medijske napise.

Nedavno su se vodile rasprave o dostupnosti alkohola na turniru. Prema medijskim izvješćima, Katarci su ranije ovog tjedna demontirali stalke za pivo koji su već bili postavljeni na osam stadiona i ponovno ih postavili drugdje. Domaćin se zalaže za potpunu zabranu alkohola, dok su se FIFA i njen sponzor Budweiser tome protivili.

Alkohol nije u potpunosti zabranjen u Kataru, ali se poslužuje samo u vrlo ograničenim količinama, primjerice u barovima ili restoranima u nekim hotelima. U trgovini ga mogu kupiti i stranci koji imaju boravišnu dozvolu u Kataru, ali moraju biti stariji od 21 godine i za to im je potrebna posebna dozvola.

Previous articleU Zagrebu predstavljena knjiga Željka Heimera: ‘Riječka trobojnica postaje sastavni dio hrvatskog identiteta’
Next articleDalić: Aktualni smo doprvaci, ali treba biti realan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here