Home Vijesti Kaznena prijava protiv vlasnika Novog lista

Kaznena prijava protiv vlasnika Novog lista

3460
0

faggian255Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, a po zaprimljenim kaznenim prijavama, policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako neslužbeno saznaje portal Ipress, riječ je o Albertu Faggianu, pulskom poduzetniku koji putem svoje tvrtke Andre’ kontrolira ili ima u vlasništvu poduzeća Puljanka, Istra, Brionka i niz s njima povezanih tvrtki, ali i niz medija, od Glasa Istre i TV Istre do Radio Maestrala te Novog lista i Zadarskog lista.

Policija navodi da ga se sumnjiči da je kao član uprave jednog trgovačkog društva iz Pule, s ciljem da sredstvima tog društva podmiri dospjele obveze svoje tvrtke prema banci, 22. veljače 2013. godine, u banci u Puli, potpisao ugovor o kratkoročnom kreditu za poslovno financiranje u iznosu od 3,3 milijuna kuna.

Temeljem tog ugovora, na račun trgovačkog društva iz Pule uplaćena su navedena sredstva, koja su potom doznačena pravnoj osobi u vlasništvu 57-godišnjaka, i to temeljem ugovora o pozajmici, iako je znao da trgovačko društvo ima dospjelih obveza prema svojim ključnim dobavljačima u znatnim iznosima.

Na taj način pravna osoba u vlasništvu 57-godišnjaka je podmirila svoje obveze, koje je imala prema banci.

Trgovačko društvo iz Pule uredno je otplatilo ugovoreni kratkoročni kredit od 3,3 milijuna kuna i kamate od oko 100 tisuća kuna, no istovremeno nije ništa naplatilo od pravne osobe u vlasništvu 57-godišnjaka.

Na taj je način, pravna osoba u vlasništvu 57-godišnjaka, a na štetu trgovačkog društva iz Pule, pribavila protupravnu imovinsku korist od oko 3,4 milijuna kuna. (iPress)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here