Home Vijesti KBC Rijeka: Cijepljen čovjek koji se zarazio u bolnici umro je još...

KBC Rijeka: Cijepljen čovjek koji se zarazio u bolnici umro je još 4. rujna

342
0

Nakon što je danas u medijima objavljena priča o 76-godišnjem Riječaninu koji je u kolovozu došao na pregled u KBC Rijeka te se u bolnici zarazio koronom i preminuo, iako je bio cijepljen s dvije doze, oglasili su se iz bolnice.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom informacije koja se danas, 16. listopada, pojavila u više medija da je u KBC-u Rijeka umro 76-godišnji pacijent koji je bio cijepljen s dvije doze te negativan pri prijemu, a naknadno se zarazio koronom, KBC Rijeka poručuje da nije riječ o pacijentu koji se ovog tjedna zarazio na Odjelu gastroenterologije. Riječ je o pacijentu koji je primljen zbog liječenja karotidnih arterija u kolovozu na Klinici za neurologiju, a koji je preminuo 4. rujna.

Na Odjelu gastroenterologije KBC-a Rijeka ovog tjedna zaražena su 24 pacijenata bolešću COVID-19, zbog čega su pravovremeno preseljeni na COVID-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb. Svi su ti pacijenti stabilno, a primjenom epidemioloških mjera onemogućeno je daljnje širenje virusa. Testirani su i svi djelatnici na odjelu pri čemu je naknadno zabilježen jedan liječnik pozitivan na COVID-19, dvije medicinske sestre koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima te jedna nemedicinska djelatnica.

“Virus je na odjel donio pacijent”
Procjenjujemo da je virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije, jer nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze.

KBC Rijeka od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora COVID-infekcije te prilikom prijama sve pacijente podvrgava PCR testiranju”, objavili su.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here