Home Sport Kek: Hrabrost donosi bodove

Kek: Hrabrost donosi bodove

1667
0
kek_vitoria
Matjaž Kek

Nešto više od 24 sata prije prve domaće utakmice grupne faze Europske lige, trener HNK Rijeka Matjaž Kek stigao je na Kantridu na službenu konferenciju za novinare.

U rijetko viđenoj gužvi, u obnovljenom press centru, trener je najavio utakmicu se španjolskim prvoligašem Betisom koja je na rasporedu u četvrtak u 19 sati na stadionu Kantrida.

Sigurno mi sutra nismo favoriti, ali to ne znači da jako ne želimo pozitivan rezultat. Iako , dolazi nam u goste renomirana momčad, vjerojatno najjača u ovoj skupini. No želimo bodove, dobru utakmicu i pravi sportski doživljaj. Onakvu Kantridu kakva je bila kroz ljeto.

U momčadi nema novosti po pitanju oporavka povrijeđenih igrača. Sigurno neće igrati duže vrijeme ozlijeđeni Jugović, Zlomislić i Datković, kao ni nedovoljno oporavljani Lešković i Škarabot. Za Europa ligu nisu prijavljeni Mitrović i Pušić.

Ja sam svjedno zadovoljan kako igrači koje imam, odgovaraju na sav pritisak na terenu i izvan terena i kako se ponašaju. To su pravi sportaši koji poštuju protivnika. A na igralištu želim da su još hrabriji, agresivniji i odlučniji.

Novinare je zanimalo hoće li Rijeka protiv Betisa započeti utakmicu, onako kako je završena ligaška protiv Hajduka. Dakle s dva napadača.

Mi smo protiv Hajduk igrali s tri napadača od početka. Benko, Sharbini i Kvržić – na određen način ispravio je novinare Kek i dodao:

Možda će ostati ta trojica, a možda nešto i promijenim. No to formacije meni i nisu toliko bitne, koliko mi je bitno da igrači izvršavaju svoje zadatke. No nikako se ne mogu složiti s konstatacijama da Rijeka premalo igra napadački. Možda samo koji put zakasnimo u fazu napada, pa premalo igrača dođe u završnicu.

I za kraj recept za Betis.

Moramo biti hrabri i odlučni. Taktički disciplinirani u oba pravca. I moramo skratiti prostor između njihovih linija, da spriječimo njihovu okomitu transformaciju , no to je opet taktika o kojoj ne volim govoriti. Meni je samo važno da Rijeka pokaže karakter – zaključio je trener priču o Betisu.

Sve ovo ali i ostalo što je Matjaž Kek rekao na press konferenciji pogledajte u video izvještaju.

Previous articleSamoborski DIV pokušava 3.maj preoteti Uljaniku?
Next articleGordillo o neredima na Kantridi: Derbi je derbi, atmosfera će biti paklena i sutra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here