Home Sport Kek najavio Dinamo: Samo neka nebo stane…

Kek najavio Dinamo: Samo neka nebo stane…

1079
0

kekNogometaše Rijeke u nedjelju od 19 sati čeka utakmica 9.kola MaxTv prve lige. Na stadionu Kantrida gostuje prvak Hrvatske – zagrebački Dinamo.
Kako je na službenoj press konferenciji uoči utakmice i najavio trener Rijeke Matjaž Kek – ne radi se o običnoj utakmici.
– Ime Dinamo u posljednjem desetljeću nosi tenzije jer ipak su to prestižne utakmice. Još kad ‘udari’ prvi protiv drugog onda je to stvarno derbi. Dinamo je protivnik o kojem ne treba trošiti riječi kad je u pitanju kvaliteta. Oni su u mogućnosti da sastave ekipu sjajnih pojedinaca koji su od vremena Superkupa i uigrali. U goste nam dolazi veliki protivnik i sjajna ekipa. Ali ovo je nama prilika i izazov – rekao je Kek.
Momčad Rijeke vratila se iz Belgije u petak popodne i tek će večernji trening u subotu otkriti pravo stanja među igračima.
– Kako još nismo imali mogućnost trenirati mi će tek vidjeti kako ćemo igrati sutra. Iako nema nekih velikih upitnika osim što Jajalo ispada zbog tri žuta kartona. Ostalo bi trebalo biti slično kako je bilo u Liegu.
Novinare je zanimalo trenerovo viđenje forma napadača Dinama Soudanija koji je u prošloj utakmici dao tri gola za svoju momčad.
– Dodatno upozorenje iako su njegovi golovi plod uigranih akcija kojih u Dinamu ima dosta. Igrač koji je kvaliteta, ali nekorektno je bilo koga isticati u ekipi s toliko kvalitetnih pojedinaca. Oni su klasa, a ako ne i dvije klase jača ekipa od Standarda – rekao je Kek i poručio za kraj:
– Krasan termin i samo neka nebo stane. Bit će puno i gostujućih navijača. To je inspiracija i prava europska utakmica. Prava utakmica i reklama za HNL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here