Home Sport Kek: Neka se Hajduk malo bavi s nama

Kek: Neka se Hajduk malo bavi s nama

1781
0
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr
foto: nk-rijeka.hr

Dva dana prije derbija 29.kola MAXtv Prvelige i utakmice HNK Rijeka – NK Hajduk, na konferenciju za novinare na Kantridu stigli su trener Riječana Matjaž Kek i kapetan Dario Knežević.
Konferenciju je, pogledom na nedjelju, otvorio trener Kek:
– Pred nama je još jedno teško iskušenje. Još jedan dug i veliki korak prema našem cilju. To je derbi koji uvijek nosi sa sobom tenzije i emocije. Također i derbi koji puni Kantridu, što je za nas sudionike utakmice jedan veliki privilegij. Lijepo je da se traži ‘karta više’. To je i derbi uoči kojeg se i ‘puca’ iz svih oružja i gdje se analizira i pregledava i traži se tko je bolji. Ali uvijek naglašavam, ovo je jedna od 36 utakmica i na kraju se ‘mrtvi broje’ .
Momčad je nakon dugo vremena imala više vremena i mir za pripremu utakmice.
– Trenirali smo ovaj tjedan jako dobro. Utakmica protiv Grobničana u srijedu mi je dala informacije koje su vrlo bitne u kontekstu postavljanja kadra od 18 igrača, a onda i dalje prema prvoj jedanaestorki.
Stanje s kadrom ipak nije idealno. Osim Kramarića koji neće igrati zbog tri žuta kartona, bit će još izostanaka.
– Nažalost sigurno neće igrati Maleš i Marić zbog ozljeda, a pod velikim je upitnikom Kvržić koji je opet osjetio ozljeđeni mišić. Svi ostali su orni i spremni. Malo je neobičan termin, ali mislim da će uvjeti biti dobri i optimist sam. U našem radu, planu i komunikaciji s igračima je sve u redu i ja kao trener moram biti i jesam zadovoljan.
Posljednju utakmicu Rijeka i Hajduk odigrali su na Poljudu u prosincu. Rijeka je vodila 2:0, ali na kraju je bilo 2:2 uz dva gola Hajduka pri kraju utakmice.
– Taj pad u igri je je tada i bilo za očekivati jer smo dva dana prije igrali europsku utakmicu. Ali, ako me pitate kad i kako će se riješiti ova utakmica, onda Vam odgovaram da sam uvjeren kako će se rješenje naći u svakom duelu, u svakom detalju i u svakom momentu. U dvobojima jedan na jedan, u agresiji, u odbijenim loptama…A vezanu na tu utakmicu u Splitu je i promjena je što ćemo igrati bez dva igrača koja su dala 30 golova u prvenstvu. Ali nema veze, ja sam zadovoljan kako je ekipa reagirala na sve to, imamo dobru seriju iza sebe. Zato i imamo kadar kakav imamo i ostali sigurno mogu odgovoriti na zadatak – odgovorio je Kek.

Novinare je zanimalo i stanje Marina Leovca.
– Dobro je izdržao 60 minuta na teškom i tvrdom terenu. Širi mogućnosti za ovu utakmicu, ali ponavljam neće odlučiti pojedinac nego ekipa.
Za kraj je Kek dodao:
– Zadovoljan sam da se Hajduk malo bavi i s nama jer jer jedno vrijeme za svog protivnika vidio samo Dinamo. Znači da i mi nešto dobro radimo. Bit će to prava utakmica i pravi derbi. Meni je to pravi izazov i neizmjerni privilegij. Stajati ispred klupe i voditi momčad u ovakvim utakmicama. To ne može svatko i to ja onda strahovito poštujem. Poštujem i protivnika, ali još i desetrostruko više poštujem svoje igrače i svoj klub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here