Home Sport Kek: Pred punom Kantridom cilj je dobiti

Kek: Pred punom Kantridom cilj je dobiti

1163
0

rijeka-dinamo_pMoramo bit oprezni da nas ne ponesu emocije pune Kantride. Moramo istovremeno imati hrabrosti i napasti, ali i biti pametni i znati se obraniti, rekao je Kek.

Puna Kantrida dočekat će 114. okršaj Rijeke i Dinama. Nakon dugo vremena s puno nade i velikim očekivanjima. Trener bijele momčadi Matjaž Kek ništa ne prepušta slučaju. Odmah po povratku iz Walesa, nakon kratkog odmora, izolirao je momčad u idili Gorskog kotara.

Pokušavamo se rekuperirati i sanirati neke ozljede koje remete naš plan rada. Derbi! Dinamo! To je dovoljno za reći. Riječ je o ekipi koja svojom kvalitetom, snagom i organizacijom dominira hrvatskim nogometom. Ali i oni će igrati sa 11 igrača. Nasuprot njima istrčat će momčad koja ima snage i znanja suprotstaviti se tom stroju koji melje sve pred sobom u zadnje vrijeme. Moramo bit oprezni da nas ne ponesu emocije pune Kantride. Moramo istovremeno imati hrabrosti i napasti, ali i biti pametni i znati se obraniti. Igrat će se u specifičnim uvjetima velike vrućine pa i o tome moramo voditi računa. Ovo je samo jedna od 36 utakmica na kojima se skupljaju bodovi i tako se trebamo postaviti. Uz dužno poštovanje prema protivniku, neću pričati o njihovim igračima koji vrijede milijune. Mislim na svoju momčad i naše principe koje gajimo u igri. Pamet, disciplina, odgovornost, hrabrost i odlučnost! Pred punom Kantridom cilj je dobiti, odlučan je Kek.

Svi u bijelom! – Pozivaju navijače iz riječkog prvoligaša da na sutrašnji derbi svi dođu u bijelim majicama. Neka se puna Kantrida bijeli! Na tribinu F ulazit će se preko zapada, ulaz 8, dok ulaz na tribinu E ostaje nepromijenjen.

O sastavu nije želio puno govoriti. Van punoga pogona već su nekoliko dana Jugović i Brezovec.

Probali smo ih opteretiti jučer na treningu i nije išlo. Imamo još dva treninga do utakmice pa ćemo vidjeti. Svi ostali su zdravi i konkuriraju za sastav, rekao je Kek te na pitanje o Anasu Sharbinju kratko odgovorio:

Vidjet ćemo hoće li početi utakmicu, imamo nekoliko kombinacija. Znam da silno želi igrati, ali ovdje je riječ o ekipi, cjelini u kojoj svaka karika mora biti jaka, a ne o pojedincu, rekao je Kek te se osvrnuo na atmosferu koja u posljednje vrijem vlada u gradu.

Zadovoljan sam što se u Rijeci priča o nogometu. To je znak da se nešto dobro napravilo. Ali od toga što je bilo se ne živi. Živi se od svake slijedeće utakmice, u svom je stilu, neprestanog latentnog nezadovoljstva koje sve drži budnima, završio Kek.

Za očekivati je da će u grotlo Kantride Kek sutra, uz uvijek moguće izmjene i iznenađenja, poslati slijedećih jedanaest: Vargić – Boras, Marić, Knežević, Tomečak – Maleš, Brezovec (Zlomislić) – Jugović (Kvržić), Alispahić, Sharbini – Benko.

Susret počinje u 19 sati, sudački četvorku predvodit će Zlatko Šimčić iz Koprivnice, a tijek zbivanja možete pratiti u izravnom prijenosu u našem programu.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here