Home Sport Kekova Rijeka dominira jadranskim debijima

Kekova Rijeka dominira jadranskim debijima

3886
1
IMG_9201
foto andrej turina

Nogometaši Rijeke i Hajduka ove će subote na Poljudu odigrati 137. međusobnu službenu utakmicu, odnosno 123. Jadranski derbi u kojem će dva rivala s obala Jadrana loviti prvenstvene bodove.
Iako je Hajduk od prvog jadranskog derbija odigrano 20. listopada 1946. godine do danas imao puno više uspjeha u međusobnim ogledima, posljednjih godina taj trend se počeo mijenjati, a taj početak podudara sa sezonom 2004./2005. kada je Rijeka na Poljudu osvojila prvi Kup Hrvatske. Od te sezone Hajduk i Rijeka odigrali su 38 jadranskih derbija u tri različita natjecanja (Prva HNL, Kup, Superkup), a Rijeka ostvarila 16 pobjeda, 14 utakmica završilo je neodlučeno dok je Hajduk zabilježio osam pobjeda.
Trend uspjeha protiv splitskog rivala posebno je naglašen otkako je Matjaž Kek preuzeo kormilo Rijeke. Pod njegovim vodstvom Rijeka i Hajduk odigrali su osam međusobnih ogleda od kojih je četiri završilo pobjedom Rijeke, a četiri remijem… Ove sezone Rijeka je dva puta slavila na Kantridi (4:2, 3:0) dok je utakmica u Dugopolju završila 1:1.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here