Home Mozaik Kit ga progutao pa ispljunuo!

Kit ga progutao pa ispljunuo!

525
0

Ribar iz Massachusettsa vratio se s nevjerojatnom pričom s ronilačkog izleta u vodama poluotoka Rt Cod na sjeveroistočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država, piše The Guardian.

Lovac na jastoge Michael Packard (56) ispričao je za Cape Cod Times da je ostao zarobljen u ustima grbavog kita nakon što je u petak ujutro skočio u vode Rta Cod. Tvrdi da je zaronio prema morskom dnu na dubini od 14 metara kako bi zgrabio jastoga no iznenada ga je progutao mrak.

– Najednom sam osjetio ogroman nalet i sljedeće čega se sjećam je potpuni mrak. Mogao sam osjetiti da se pomiče. Osjećao sam da je kit stisnuo mišiće u ustima, ispričao je.

Isprva je mislio da ga je progutala velika bijela psina, ali nije osjećao niti jedan zub životinje niti je osjećao bolove, a njegovu nevjerojatnu priču prenijeli su i vodeći svjetski mediji.

– Tada sam shvatio da sam u ustima kita. Pomislio sam da nema šanse da se izvučem odavde, gotov sam, umrijet ću. Jedino na što sam mislio bili su moji sinovi, imaju 12 i 15 godina, izjavio je.

Neizvjesnost je, prema njegovim riječima, trajala između 30 i 40 sekundi, nakon čega je kit izronio na površinu i pustio Packarda iz usta.

– Vidio sam svjetlost, a kit je počeo micati glavu s jedne na drugu stranu i sljedeće čega se sjećam je da sam izašao van i našao se u vodi, ispričao je Packard.

Incidentu je navodno nazočio i Packardov prijatelj Josiah Mayo, koji mu je pomogao i pozvao pomoć.

– Sve se događalo jako brzo, samo sam mislio kako izaći van, rekao je na kraju Packard.

Grbavi kitovi inače se hrane lignjama, lososom i drugom sitnom ribom, a jedini kit koji bi mogao progutati čovjeka je kit ulješura, tvrde znanstvenici.

Charles Mayo, znanstvenik i stručnjak za kitove u Centru za obalno istraživanje u Provincetownu izjavio je da su takvi susreti čovjeka i kita izuzetno rijetki.

S obzirom na to da grbavi kitovi nisu agresivni, Mayo smatra da se Packard slučajno našao u ustima kita dok se ovaj hranio ribom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here