Home Mozaik ‘Klasični roditelji me ne puštaju k vama’ Djevojka iz Srbije zatražila savjet...

‘Klasični roditelji me ne puštaju k vama’ Djevojka iz Srbije zatražila savjet od susjeda Hrvata: Kako da ih uvjerim da ste normalni?

288
0

Čini se da svađe i sukobi koji su nekada postojali između Srbije i Hrvatske ne mogu ostati iza nas, pa su prisutni i danas i zbog njih pate mlađe generacije koje ne znaju zašto postoji toliko neprijateljstva i netrpeljivosti između Srba i Hrvati, dva vrlo povezana naroda, zemljopisno i kulturno.

Slika koja najbolje potvrđuje da su neki još uvijek u prošlosti pokazala se na društvenoj mreži Reddit, gdje se mlada korisnica iz Srbije u objavi požalila da joj “klasični srpski roditelji” ne dopuštaju odlazak na odmor u Hrvatsku jer se boje za njenu sigurnost.

– Pozdrav svima. Dakle, ja sam iz Srbije i imam prijateljicu koja s tatom ide u isto mjesto u Hrvatskoj već 10 godina i nedavno me pozvala da idem s njima. Problem je u tome što imam klasične srpske roditelje koji svi misle da ste vi narod protiv nas, a ja potpuno razumijem da niste i rado bih vam došao na ljetovanje. Boje se mog dobra, pogotovo zato što sam mlada. Zna li ih netko uvjeriti da više ne misle da je to toliko strašno i dočarati im da ste normalni i prijateljski nastrojeni bez obzira na sve? Unaprijed hvala na svim odgovorima, jako cijenim – stoji u priopćenju spomenute mlade korisnice s očitim problemom.

Objava djevojke izazvala je brojne reakcije na ovoj platformi pa je, čini se, korisnica Reddita dobila odgovore na svoje pitanje, čak i više nego što je tražila.

“Nemoj da nosiš dres Partizana i Crvene zvezde i bit ćeš dobro”, “Reci starcima da ideš na stoljetna srpska ognjišta, neće te pustiti, nego će ti podebljati džeparac”, “Hrvatska je izuzetno sigurna zemlja za sve koji su ovdje došli s dobrom namjerom, a ne s provokacijom”, samo su neki od niza komentara kojima su korisnici pokušali pomoći mladoj djevojci i pokazati joj da nije sve kako se čini, i da je vrijeme da se “zakopaju ratne sjekire” i zaboravi na mržnju.

Previous articleUkrajina zabranila javno puštanje ruske glazbe
Next articleAutomobilom se zabio u drvored iznad 3.maja!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here