Home Vijesti Klub Liste za Rijeku protiv zaduženja, Obersnelu za prolaz treba izostanak jednog...

Klub Liste za Rijeku protiv zaduženja, Obersnelu za prolaz treba izostanak jednog opozicijskog vijećnika

1572
0

Klub Liste za Rijeku neće podržati zaduženje Grada Rijeke od 44 milijuna kuna koje je na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća ovog četvrtka. Izjavio je to predsjednik Kluba Zvonimir Peranić nakon današnjeg sastanka Kluba.
– Radi se o značajnom povećanju zaduženja u odnosu na planirani iznos u proračunu za ovu godinu. Također, natječaj za izvođača obnove broda Galeb je upravo u tijeku i mi u ovom trenutku ni ne znamo hoće li biti zainteresiranih ponuđača te hoće li se cijena kretati u procjenjenim okvirima ili će natječaj opet biti poništen, zaključio je Peranić.

S obzirom da Obersnelova koalicija nema apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, te da se ne očekuje podrška niti HDZ-a, Mosta i Akcije mladih, za prolazak ove točke sada će trebati izostanak barem jednog opozicijskog vijećnika. Naime, gradonačenik za svoje prijedloge može računati na sigurnih 18 od 37 ruku u Gradskom vijeću, a kako već pet mjeseci nema dogovora Akcije mladih i Živog zida oko nasljednika preminule vijećnice Mirjane Jukić, nominalno ‘pod kontrolom’ nije 18 vijećnika. Međutim, u pravilu to nije problem za prolaz svih predloženih točaka jer dio vijećnika opozicije izostaje sa sjednica, za razliku od 18 vijećnika Obersnelove koalicije koji su uvijek prisutni. Tko će s opozicijske strane izostati ovog četvrtka, i na taj način omogućiti zaduženje, saznati će se već kod prozivke vijećnika na početku sjednice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here