Home Vijesti Komadina brani TE na ugljen jer Hrvatska nema dovoljno plina, a imamo...

Komadina brani TE na ugljen jer Hrvatska nema dovoljno plina, a imamo li dovoljno ugljena?!

699
0

Iako se Sabor bavio generalnim paketom energetskih zakona u raspravi se ipak nije mogla izbjeći polemika o tome koji energent upotrijebiti u slučaju Plomina C. Damir Kajin (IDS) zapitao se što znači članak 7. Zakona o energiji gdje piše da su ‘jedinice lokalne samouprave dužne svoje razvojne dokumente usklađivati sa strategijom energetskog razvoja’.

– Znači li to da lokalna samouprava svojim planovima može reći ne nekim Vladinim odlukama. Mora li se temeljem ovih zakonskih rješenja lokalna samouprava isključivo pokoravati odlukama Vlade, upitao se Kajin. Dodao je da bi građani “možda na referendumu imali pravo kazati – mi smo protiv nekog energenta”.

Zlatko Komadina, govoreći uime SDP-a, naglasio je da je “plin najčešće fosilno gorivo, bez sumpora i drugih ostataka, a za Hrvatsku je kao turističku zemlju važno da ne zagađuje okoliš”.

– U tom se dijelu slažem s kolegom Kajinom da bi bilo dobro da što više gradimo plinskih kapaciteta, no isto tako moramo biti i svjesni da mi nemamo plina za plinske kapacitete, rekao je Komadina ne preciziravši zašto se onda forsira termelektrana na ugljen budući da bi i ta sirovina morala dolaziti iz uvoza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here