Sport

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

U trofejnoj sali Primorja 08 na Bazenima Kantrida održana je komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru.

Igor Koprivnikar, bio je dugogodišnji direktor Sportskog društva Primorje 08, aktivni vaterpolist i inicijator gradnje Bazena Kantrida.

Rođen je 24. travnja 1931. godine u Rijeci gdje je i diplomirao na prvom stupnju ovdašnjeg Strojarskog fakulteta. Cijeli radni vijek bio je zaposlen u Brodoprojektu gdje je obavljao poslove projektanta, a od 1973. godine do umirovljenja bio je direktor tvrtke.

Sportsku aktivnost započeo je u Plivačkom klubu „VICTORIA”, koji je osnovan 1908. godine na Sušaku i koji danas djeluje pod imenom Športsko društvo „Primorje ’08”. Nakon prestanka aktivne igračke karijere nastavio je djelovati u sportu. Postao je predsjednik Tehničke komisije za plivanje i vaterpolo u klubu Primorje. Od 1965. godine bio je član predsjedništva Kluba, a osam godina bio je i predsjednik Plivačkog i Vaterpolo kluba Primorje. Kada je 1990. godine formirano Sportsko društvo Primorje 08, bio je potpredsjednik, a potom direktor ove institucije riječkog sporta.

Komemoracija Igoru Koprivnikaru – upis u Knjigu žalosti (1)Koprivnikar je dao i veliki doprinos u razvoju košarke i rukometa u Rijeci. Kao aktivni košarkaš nastupao je s riječkom Lokomotivom, bio je i savezni sudac u košarci, rukometu i vaterpolu. Više od pola stoljeća bio dužnosnik u raznim sportskim tijelima stvarajući povijest riječkog sporta. Bio je i predsjednik i član organizacijskih odbora značajnih međunarodnih priredbi u plivanju i vaterpolu koje su se održavale u Rijeci. Koprivnikar je i od 1996. do 2001. godine bio predsjednik Riječkog sportskog saveza.

Igor Koprivnikar je u bogatoj karijeri primio razna priznanja i nagrade među kojima su: Priznanje SOFK-e za zasluge u fizičkoj kulturi u povodu 20 i 30 godina rada u sportu, Trofej Hrvatskog vaterpolskog saveza Hrvatske za 1981. godinu, Zlatna plaketa SKF-a – Rijeka za 1990. godinu i trofej Hrvatskog olimpijskog odbora za 2000. godinu te Državna nagrada “Franjo Bučar” za 2008. godinu, za životno djelo.

Odlaskom Igora Koprivnikara, riječki sport siromašniji je za jedno veliko ime. „Otišao je još jedan velikan riječkog sporta, ali ne samo sporta. Otišao je neumorni entuzijast s kojim smo surađivali pri izgradnji kompleksa bazena. Njegovo poznavanje plivanja i vaterpola pomoglo nam je u saznanju kakav nam bazen treba. Koprivnikar je dao ogroman doprinos razvoju sportova u Rijeci. Ostvario je uspjehe kao gospodarstvenik, ali i kao veliki društveno aktivni entuzijast, član prvog Izvršnog odbora Kluba Sušačana, koji je osobno vrlo ponosno donosio nove brojeve Sušačke revije u Gradsku upravu. Pamtit će ga brojne generacije sportaša, pamtit ćemo ga sa štovanjem“, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Rijeka gostovanjem u Pazinu uveličala proslavu 70. rođendana NK Pazinka

spMarch 23, 2019

Rijeka danas u Pazinu

spMarch 23, 2019

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.