Home Kolumne KOMENTAR: UFO ulazi na mala vrata

KOMENTAR: UFO ulazi na mala vrata

836
0
Piše: Izet Medošević

Desetljećima je fenomen NLO-a prisutan u našoj kulturi. Dobio je SF žanr u filmovima i literaturi, nastajale su i raspadale se organizacije građana posvećenih UFO istraživanjima (poput Mufona), prijavljeno je tisuće i tisuće slučaja NLO viđenja, susreta pa i otmica koje bi američka vojska i vlada odlučno demantirali ili uopće ne bi kometirali. Bio je to vruć krumpir za američku vladu i vojno industrijski kopleks. Zahvaljujući internetu i pametnim telefonima koji imaju kamere dokazi o neobičnim pojavama na nebu koje bi se mogle kvalificirali kao neidentificirani leteći objekti toliko su se „umnožili“ da ih se više ne može potpuno ignorirati.
Ono što me nagnalo da napišem ovaj članak nije povijest NLO fenomena već promjena stava američke vlade prema dilemi o postojanju i prisustvu izvanzemaljskog života na našem planetu.
Krenimo redom. Unazad nekoliko mjeseci u medijima se pojavio Tom DeLonge, frontman emo – pop – punk grupe Blink 182. u popularnom Joe Rogan showu gdje je tvrdio da je izabran kao glasnogovornik vlade za razotkrivanje izvanzemaljske tehnologije i inteligencije. Puno toga je tamo najavio ali nije ništa konkretno dokazao pa je sve ostalo samo senzacija u show biznisu. Stvari su postale „ozbiljnije“ kad se De Long pojavio na presici svoje novonastale To The Stars Academy kompanije zajedno s eminentnim predstavnicima Pentagona i vojno industrijskog kopleksa . DeLonge je vjerovatno izabran od oligarhije da bi vladino razotkrivanje NLO-a lakše približio milenijalsima. Najavio je curenje i objavljivanje krucijalnih dokaza izvanzemaljske tehnologije od kojih se prvi pojavio u prosincu ove godine. Naime, na američkom CBS-u ( a kasnije i na svim relevantnim mainstream medijima) gostovao je Louis Elizondo, donedavni šef pentagona za UFO programe (Pentagon military intelligence official – ufo unit) gdje je komentirao snimak UFO-a dobivenog od američke vlade. Potvrdio je da tehnologija letjelice na snimci prkosi gravitaciji i zakonima aerodinamike te na kraju dodao da osobno vjeruje u prisustvo izvanzemaljskog života na Zemlji. Otkriveno je da je agencija kojoj je Elizondo rukovodio nastavila s radom iako je izrjekom kongresa trebala biti raspuštena 2012. što je potvrdio senator Harry Reid. Sve to izgleda pomalo bizarno.. Ne sjećam se da je ikad američka vlada u medije poslala snimak tehnologije nepoznate čovjeku i to još potvrdila preko svog pentagonskog insidera. Do sada je takve pokušaje samo opstruirala.
Famozni vladin snimak podržao je i New York Times bez ironije, što nam također nešto govori. A kad tu dodamo i ratnohuškački Fox News jasno da se nešto krupno iza brda valja.
Budući da su zvanični mediji do sada samo ismijavali očevice NLO- a, možemo zaključiti da se pristup američkih mainstream medija kao produžene ruke američke politike promijenio za 180 stupnjeva . ( Kontrolirani mediji su najbolji pokazatelj u kojem smjeru politika želi ići.)… Polako ali sigurno ono što je do jučer bila teorija zavjere, danas postaje znanstvena teorija.
Do sada je između ostalog potvrđeno postojanje programa CIA MK Ultra – 60 tih godina, također i Northwoods program: false flag operacija od strane američkog vojnog vrha koja je uključivala terorističke napade na američko stanovništvo da bi se za to optužila Kuba i srušio režim Fidel Castra..JFK je odbio taj program te smijenio nekoliko ključnih glava u vojnom vrhu a godinu kasnije je i njegova glava skinuta u Dallasu pod do danas nerazjašnjenim okolnostima. Spomenut ću i incident u zaljevu Thompkin koji je poslužio kao povod Vijetnamskog rata a organizirala ga je američka vojska, trgovina drogom CIA-e, da bi dovela diktatora Manuela Noriegu na vlast u Nikaragvi, te na kraju ovaj posljednji veliki false flag koji je uključivao oružje za masovno uništenje koje nikad nije pronađeno a poslužilo je kao povod za invaziju na Irak. Mogla bi se cijela knjiga napisati o američkim tajnim programima i false flag operacijama. Put na Mjesec kojeg Amerika do dan danas slavi također je kompromitiran otkrićem Van Alenovog pojasa kojeg zbog radijacije ne može proći letjelica s ljudskom posadom, a da i ne spominjem vladinu verziju događaja vezanih za 9.11. koji curi na sve strane, prkosi zakonima fizike i zdravog razuma. Mogao bih čak reći da je u pitanju svojevrsni državni udar koji je je od američke republike napravio zemlju sa značajkama tiranije. Kad se sve to uzme u obzir kako onda vjerovati ičemu što kaže američka vlada? Posebice o NLO-ima gdje je više od šest desetljeća demantirala ikakvo postojanje izvanzemaljske inteligencije. Poekad su viđenja NLO-a trajala danima, a vidjelo ih i snimilo na desetke tisuća ljudi, kao u slučaju Phoenix Lightsa, i to usred Amerike iznad grada Phoenixa u Arizoni devedesetih godina..

Većina ljudi koja se barem malo bavila fenomenom NLO-a zna da su se nakon drugog svjetskog rata, kad je otkrivena i nuklearna energija, opažanja raznih neidentificiranih letećih objekata udeseterostručila. Najviše ih je viđeno baš u zonama nuklearnih postrojenja u SAD-u : Nevada, New Mexico i Arizona. Pentagon sasvim sigurno ima podatke koji bi potvrdili ili demantirali postojanje izvanzemaljaca. Tisuće i tisuće bi tu izvještaja i snimaka bilo, a ne samo jedan jedini navodni krucijalni video kakvih se na You Tubeu može naći u neograničenim količinama. Druga pretpostavka je da američka vojska posjeduje tehnologiju 40 – 50 godina moderniju od one koja se koristi u civilne svrhe pa nam ako hoće može prodati svoju tehnologiju pod NLO, te čak izmanupulirati mase novim neprijateljem budući da se nakon komunizma i terorizam već pomalo izlizao.
Hrvatski mediji nisu naravno toj temi posvetili niti minute.Vjerojatno čekaju depešu iz američkog veleposlanstva. A što bi i rekli? Možete li zamisliti hrvatski Sabor kako raspravlja o izvanzemaljskoj inteligenciji kad je u njemu i teorija evolucije upitna? Možda ćemo i doživjeti dan kada će Miro Bulj ili Stevo Culej obznaniti narodu kako su mali zeleni vjerojatno instalirani preko svemoćne Udbe u svojstvu zatiranja hrvatske suverenosti koja je, da se ne lažemo, odavno nestala u bespućima hrvatske privatizacije. Ostaje nam da pratimo američke medije i internet klipove UFO zajednice o ovom važnom fenomenu koji ima potencijal promijeniti svijet u kojem živimo….Živi bili pa vidjeli!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here