Home Vijesti Koronavirus u Bijeloj kući, pogoršava se situacija u Brazilu

Koronavirus u Bijeloj kući, pogoršava se situacija u Brazilu

814
0

Brazil se pojavljuje kao novo svjetsko žarište virusa, infekcije koronavirusom su se udvostručile u posljednja dva tjedna, a smrtnost premašuje britansku. Dužnosnici su upozorili da su brojke vjerovatno veće s obzirom na nisku razinu testiranja.

Španjolska, Portugal i Njemačka izvijestile su o sumnjama u novim slučajevima dok je karantena ublažena. Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je da se političari moraju ujediniti u borbi protiv ekonomske štetnosti virusa. Vlada SAD-a smanjila je očekivanja od značajnijeg ukidanja karantene, a škotska Nicola Sturgeon rekla da će se zemlje otvorati neovisno o ostatku zemlje.

Američka nezaposlenost dosegla je najvišu stopu nakon Velike depresije nakon što su slučajevi porasli za još 2,3%. Pomoćnik američkog potpredsjednika Mikea Pencea pozitivno je testiran na koronavirus, kao i osobni asistent prve kćeri i savjetnice Bijele kuće Ivanke Trump. Mađioničar Roy Horn, iz dueta Siegfried i Roy, umro je nakon što je zaražen koronavirusom.

Osobna asistentica Ivanke Trump, savjetnica Bijele kuće i kći predsjednika Donalda Trumpa, pokazala je pozitivne rezultate na koronavirus, prenosi CNN. Izvješće je uslijedilo nekoliko sati nakon što je tajnica za tisak američkog potpredsjednika Mikea Pencea, Katie Miller, koja je ujedno i supružnica najboljeg Trumpovog savjetnika Stephena Millera, identificirana kao pozitivna. Pence, Trump i njezin suprug Jared Kushner su u petak testirani negativno na virus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here