Home Najnovije Kovačić: Livajin odlazak nas je šokirao. Takve stvari se ne smiju događati

Kovačić: Livajin odlazak nas je šokirao. Takve stvari se ne smiju događati

301
0

Uoči treninga hrvatske nogometne reprezentacije na Rujevici tijekom priprema za završnicu Lige nacija održana je konferencija za medije. Na njoj je govorio Mateo Kovačić te se osvrnuo i na slučaj Marka Livaje, koji je napustio reprezentaciju nakon što je burno reagirao na uvrede pojedinih gledatelja treninga na Rujevici. Ovako je Kovačić odgovarao na pitanja novinara.

Odlazak Marka Livaje?

“Tužno je da pričamo o ovakvoj temi, a čeka nas jaka utakmica s Nizozemskom. Situacija je bila dosta ružna, jako ružno vrijeđanje od navijača, moja reakcija je bila takva kakva je bila. Puno je djece bilo okolo. Postoje pravila ponašanja i za nas igrače i za navijače. Ne podržavam takve stvari i to je to što bih rekao na tu temu. Moramo biti fokusirani na našu utakmicu i dati sve od sebe da pokušamo ući u finale Lige nacija.

Takve stvari se ne smiju događati, reprezentacija treba biti iznad svega, ali kod nas se često događaju ovakve ružne stvari. Marko mi nije rekao da odlazi, bio je to šok za sve nas. No reprezentacija je uvijek uspješno izlazila iz takvih situacija i igrat ćemo srcem za Hrvatsku.”

Odlazak iz Chelseaja?

“Imam još godinu dana s Chelseajem. Sezona je bila jako loša. Sve ide prema tome da ću nakon lijepih pet godina promijeniti sredinu, ali u nogometu se svašta može dogoditi. Trenutno sam fokusiran samo na Hrvatsku i na Ligu nacija.”

Papa Franjo?

“Bio je lijep plan posjetiti papu Franju i pomoliti se. Nažalost, dogodilo se što se dogodilo. Mi mu želimo da brzo ozdravi i da se vidimo nekom idućom prilikom.”

Očekivanja od Final Foura?

“Jako je teško doći u Final Four. Imam osjećaj da ljudi misle da ćemo mi to lako osvojiti, ali igramo protiv vrhunskih ekipa. Bit će to jako teške utakmice. Mi smo optimistični, dat ćemo sve od sebe da dobijemo Nizozemce, ali neće biti ni lako. Jako respektiramo sve ekipe iz Final Foura.”

Nakon toga je Kovačić dobio još jedno pitanje o Livaji, na što je intervenirao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. “Nećemo se više vraćati na to, Mateo je rekao da neće više razgovarati o toj temi”, rekao je.

Nizozemska?

“Jako dobra reprezentacija, imaju dosta dobrih mladih igrača, čim su tu gdje jesu, znači da utakmica neće biti nimalo laka. Očekuje nas teška borba, a kad je najteže, znamo biti dosta dobri.”

Previous articleBuduća ACI marina Rijeka po prvi put otvara vrata svim građanima
Next articleAhmetović: Zakon će biti takav kako je odlučio Plenković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here