Home Najnovije KRAF u Art kinu Croatia

KRAF u Art kinu Croatia

968
0

Kvarnerska revija amaterskog filma (KRAF) nastala je u organizaciji Liburnije filma Rijeka. KRAF je utemeljen 1969.g. te ga se smješta među starijim revijama neprofesijskog filma. KRAF je jedna od kulturnih ikona kvarnerske regije te djeluje i na širim prostorima; filmovi koji se prikazuju na KRAF-u ne samo da pristižu iz svih dijelova Hrvatske, već i izvan njezinih granica. KRAF je otvoren svakome tko voli film: koliko profesionalnim filmskim entuzijastima, toliko i laicima filmofilima koji uživaju u čarima sedme umjetnosti. Žiri KRAF-a čine filmolozi, redatelji, filmski kritičari i ostali medijski stručnjaci koji po njihovom stručnom sudu ocjenjuju najbolje pristigle amaterske filmove. Ova revija svojim kulturalno šarolikim opusom prikazuje raznolike metode pristupa filmskoj kameri otkrivajući razne kulturno-umjetničke nazore, raznolike dijaloge između kamere i životnog sadržaja.

Tako i ove godine KRAF konačno stiže na vrata Art kina Croatia, prestiže sv. Nikolu te donosi svoje vizualne slatkiše upakirane u DVD-ove i to bez šiba! Svi su pozvani, i oni dobri i oni manje dobri ljudi da bez ustručavanja i straha od krampusa sudjeluju u projekcijama odabranih filmova.

Otvorenje Kvarnerske revije amaterskog filma održava se 03.12.2011.g. u prostoru Art kina Croatia u 20:00h, a u 20:15h počinju projekcije filmova.

Nakon projekcije, u 21:30h dodjeljuju se nagrade onim filmovima koji su najviše stručno ocjenjeni od strane žirija čiji su članovi doc. dr. Nikica Gilić, prof. Sanjin Stanić i filmski kritičar Dragan Rubeša.

U 21:40h održat će se okrugli stol na kojem žiri ovogodišnjeg KRAF-a raspravlja na temu riječkog neprofesijskog filma.

Finale KRAF-a, u 22:00h, ukrašeno je druženjem uz živu glazbu contemporary pop benda Maer.

Dođite, vidite i gledajte filmove-pobjednike ovogodišnjeg KRAF-a!

Previous articleVjetroelektrane – posao i za brodogradilišta
Next articleGalerija Kortil: Izložba Tanje Dabo i Letricije Linardić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here