Home Mozaik Ksenija Urličić: Baby Lasagna je najbolji, Letovci nemaju šanse!

Ksenija Urličić: Baby Lasagna je najbolji, Letovci nemaju šanse!

225
0
ksenija urličić
ksenija urličić

Dora, nacionalni natjecateljski događaj za Eurosong, ove je godine doživjela svojevrsnu renesansu, ocjenjuje Ksenija Urličić, bivša urednica Zabavnog programa HRT-a i dobro poznata televizijska voditeljica. Ova medijska veteranka, poznata po svojoj oštroj kritici i preciznoj analizi, iznosi svoje dojmove o ovogodišnjem natjecanju i ističe nekoliko iznenađujućih aspekata.

“Prvo želim istaknuti kako su dobri voditelji na ovogodišnjoj Dori. Iznenađenje mi je Anja, nisam za nju prije čula. Maja je bila sjajna, a Duško je legenda”, kaže Urličić, ukazujući na važnost prezentacije i vođenja programa.

Osvrćući se na glazbu koja je predstavljena na ovogodišnjem natjecanju, Urličić ističe da je ove godine bilo boljih pjesama nego prošle, ali ističe i svoju preferenciju prema klasičnim baladama i duetima. “Ja bih htjela da prevladavaju balade. Obožavateljica sam dueta. Sviđaju mi se Pavel i Kedžo. Damir, on jadan, pokušavat će svake godine. Eugen je dobar, a Splittersi su mi lani bili bolji”, dodaje.

Analizirajući potencijalne favorite, Urličić ističe neočekivani uspon Baby Lasagne, istaknutog izvođača, dok skeptično gleda na Letovce. “Teško je prognozirati. Prije mjesec dana smo znali tko su favoriti i sinoć se ispostavilo da je stvarno tako. Unatoč Severini, Letovci ove godine nemaju šanse”, komentira.

Na kraju, Urličić izražava žaljenje zbog odsustva Dore iz Opatije, tradicionalne lokacije događanja, ali priznaje da su posljednje dvije godine bile obilježene lošim vremenskim uvjetima. Ipak, vraćanje Dore na HRT i produženje na tri večeri smatra dobrim potezom, očekujući veću gledanost.

Ksenija Urličić, poznata po svojoj strogosti u procjeni, daje dragocjene uvide u ovogodišnju DORU, pružajući kontekst i analizu koja seže iza površinskih dojmova, otkrivajući kako su glazba, prezentacija i atmosfera oblikovali ovogodišnje natjecanje za pjesmu koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here