Home Najnovije Kučan: Danas imate ugovor, sutra možda već nemate

Kučan: Danas imate ugovor, sutra možda već nemate

657
0

U riječkom brodogradilištu 3. maj norveškom naručitelju, kompaniji Utkilen Chemtrans, predan je na uporabu tanker za prijevoz nafte i kemikalija. Riječ je o prvome od dva tankera koji su zbog stečaja talijanskih brodogradilišta u kojima su građeni, dotegljeni u riječki škver kako bi se dovršili.

Drugi tanker će se isporučiti u veljači 2012. godine, najavio je predsjednik Uprave brodogradilišta Edi Kučan. Kazao je da ovakvi poslovi ne spadaju u standardne djelatnosti riječkog brodogradilišta, ali su prihvaćeni kao izazov i, rekao je, uložili su velike napore da bi se kvalitetno obavili.

U njihovo opremanje uloženo je oko 18 milijuna eura. Brodovi su duljine 129 metara, širine 19,2 metra i nosivosti 9500 tona. Izvršni direktor Utkilen Chemtransa Magne Evreos izrazio je zadovoljstvo poslom obavljenim u 3. maju ocijenivši da je riječ o sofisticiranom i zahtjevnom radu.

Inače, u 3. maju upravo traju intenzivni pregovori kako bi se popunila knjiga narudžbi za drugu polovinu 2012.

U pregovorima smo sa starim kupcem za gradnju četiri nova asfalt tankera, a ujedno smo u završnim pregovorima za neke uronjene platfome. No ne volim reći “hop” prije vremena, jer danas je situacija takva da danas imate ugovor, a sutra ga možda već nemate, izjavio je predsjednik Uprave brodogradilišta 3. maj. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here