Home Vijesti Kukuriku koalicija i dalje bez IDS-a u 8. izbornoj jedinici

Kukuriku koalicija i dalje bez IDS-a u 8. izbornoj jedinici

2624
0
Nema odluke o nastavku koalicije IDS-a sa SDP-om
Nema odluke o nastavku koalicije IDS-a sa SDP-om
Nema odluke o nastavku koalicije IDS-a sa SDP-om

Unatoč informacijama koje su jučer i danas prenijeli neki nacionalni dnevnici, a prema kojima bi IDS u ponedjeljak trebao donijeti konačnu odluku o ostanku u Kukuriku koaliciji i na sljedećim izborima, to se ipak neće dogoditi, doznajemo iz IDS-a.

Prema informacijama koje su medijima plasirali SDP-ovi izvori, suradnja s SDP-a i IDS-a je praktično dogovorena. Istrijani bi trebali dobiti tri ulazna mjesta u 8. izbornoj jedinici i kandidata u 7. jedinici. Zahtjev IDS-ovaca da u program uđe i dovršetak Istarskog ipsilona je odbijen s obrazloženjem bi to ušlo u povećanje javnog duga te bi se prekršila pravila Europske komisije za Hrvatsku. Prema istim informacijama, vrh IDS-a trebao bi se sastati u ponedjeljak 6. srpnja i donijeti konačnu odluku o ostanku u Kukuriku koaliciji.

Međutim, IDS-ovi izvori demantiraju da su odluku donijeli te tvrde da ju neće donijeti ni u ponedjeljak nego tek na jesen, a izgledi da će na izbore samostalno ili u savezu sa SDP-om su otprilike podjednaki. U međuvremenu se nastavljaju razgovori sa ostatkom Kukuriku koalicije ali i s PGS-om i Listom za Rijeku s kojima bi IDS na izbore u 8. izbornoj jedinici trebao izaći ukoliko se ne dogovori sa SDP-om. Dakle, predizborna suradnja SDP-a i IDS-a je upitna ali postizborna neupitna. A činjenica je da bi prema nekim analizama odvojen nastup dvije liste SDP-HNS-HSU-HL i IDS-PGS-RI, s opcijom podrške Josipovićeve stranke regionalističkoj koaliciji, u konačnici lijevom bloku mogao donijeti i jedan mandat više u odnosu na jednu listu u sastavu SDP-IDS-HNS-HSU-HL.(rd)

Previous articleKajin pisao Jovanoviću: Mamić je bar unio novac u Hrvatsku, a tvoji i moji bivši sve iznijeli u Lihtenštajn!
Next articleZvonimir Peranić: Možda bi PUF bilo najbolje eliminirati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here