Home Vijesti Kutlerer: Ja sam žrtveno janje

Kutlerer: Ja sam žrtveno janje

629
0

“Nevin sam po svim točkama optužnice. Ja sam izabran za žrtveno janje, dok su pravi krivci za loše poslovanje Hypo Alpe Adria banke moji nasljednici u upravi, te bavarska Bayern LB banka, koja je Hypo kupila 2007. godine”, izjavio je jučer u Klagenfurtu bivši šef uprave Hypo Alpe Adria banke Wolfgang Kulterer, na prvoj konferenciji za novinare nakon što je pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od sredine kolovoza.

Kulterer je rekao da je nevin za sve za što ga terete.

– Katastrofa sa gubitkom milijardi eura u Hypu se dogodila poslije mog odlaska iz banke – rekao je Kulterer i naglasio da se pravi skandal i uništavanje svih poslovnih vrijednosti dogodio onda kada je Hypo banka prodana Bayern LB-u.

Optužbe da je uzimao novac iz banke u koferima Kulterer je nazvao “svinjarijom”.

– Uopće nisam bio odgovoran niti upoznat s poslovima Hypo banke na Balkanu, a sa Haiderom, kojeg etiketiraju kao političkog pokrovitelja ekspanzije Hypo Alpe Adria grupe, nisam imao blizak odnos – rekao je Kulterer.

Na pitanje novinara kako je platio jamčevinu od pola milijuna eura da izađe iz pritvora, Kulterer je rekao da su novac skupili njegovi prijatelji i susjedi.

– Bio sam šokiran kada su me uhitili, ali sam se ubrzo oporavio. Tromjesečni pritvor iskoristio sam da se fizički i psihički oporavim. Svakodnevno sam vježbao i čitao – rekao je Kulterer. (seebiz.eu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here