Home Sport Kvarner dočekuje Cedevitu

Kvarner dočekuje Cedevitu

1108
0

Košarkaši »Kvarnera Novog resorta« večeras na Kozali dočekuju »Cedevitu« u utakmici koja bi se mogla nazvati »susretom istine«, iako je tek drugo kolo. Vremena, međutim, nema i nakon poraza u Sinju Riječani moraju kod kuće početi osvajati bodove ako ne žele u vrlo ranoj fazi prvenstva kompromitirati ambicije za plasman u Ligu za prvaka. Bolji podsjetnik od prošle sezone nije potreban jer se nakon loših rezultata na početku prvenstva »Kvarner« kasnije više nije mogao oporaviti. Pritom je svladao »Cedevitu« kod kuće, baš u drugom kolu, no ni to mu nije pomoglo.
– Sinj je nezgodan teren, tako da smo poraženi u prvom kolu, slično kao i lani – kaže Fran Pilepić. – Nadam se da ostalo neće biti kao i lani. Vodili su cijelu utakmicu, a kad smo došli u egal nismo imali »glave« za preokret. Sigurno da njima domaći teren mnogo znači, ali možda smo i mi ušli u utakmicu loše, možda smo ih precijenili. Velik broj igrača nije odigrao dobro, uključujući i mene – govori Pilepić.
Prošlosezonsku utakmicu protiv »Cedevite« Riječani su dobili ponajviše zahvaljujući fenomenalnom šutu kakav je teško ponoviti. Ovoga puta morat će se osloniti na ipak konvencionalnije metode.
– Imamo težak raspored, »Cedevita« je najjača ekipa u ovoj ligi. Prije svega moramo pružiti dobru igru u obrani, ponajviše na njihovom »playu« Bradleyu. Oni su jaki na svim pozicijama, tako da ćemo morati dati sto posto mogućnosti. A ne kao protiv »Alkara«, kada su samo Mance, Spahija i Grbešić odigrali na razini – dodao je Pilepić.
Olakotna okolnost za Riječane je što su svi spremni za utakmicu, nema ozljeda i sličnih problema. Otegotna je što neće igrati na svojem parketu u Dvorani mladosti na Trsatu, nego na Kozali.
– Odradili smo nekoliko treninga na Kozali i priviknuli se na koševe. U svakom slučaju bit će nam u tom dijelu lakše nego »Cedeviti«. Pozvao bih publiku da nas dođe bodriti u što većem broju. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu, nismo bez šansi – zaključio je Pilepić. (Novi list)

Previous articleHrvatskoj treba Zakon o stanovanju
Next articlePriznanje riječkom znanstveniku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here