Home Vijesti Kvarner pun turista, rekordni promet u Zračnoj luci Rijeka

Kvarner pun turista, rekordni promet u Zračnoj luci Rijeka

2756
0

kvarnerUnatoč nevremenu, loše posloženim blagdanima i krizi, na Kvarner je stiglo više turista nego lani, a Zračna luka Rijeka krajem srpnja nadmašila je cjelokupni prošlogodišnji promet.

Turistička zajednica Kvarnera u prvih je sedam ovogodišnjih mjeseci zabilježila 2 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu, koja je pak bila 8 posto bolja od prethodne sezone. Posebno su dobri rezultati na opatijskoj, crikveničkoj i novljanskoj rivijeri te na otocima Krku, Cresu i Lošinju.

Privatni iznajmljivači ostvarili su 5 posto bolje rezultate, kampovi za 4 posto, a podbacili su jedino hoteli – ali samo za manje od 1 posto. Srpanj je na Kvarneru bio izuzetno dobar, s 4 posto više noćenja nego lani – ukupno 3 milijuna i 741 tisuća, doznajemo od direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov.

Turisti stižu sa svih strana svijeta, a puno ih dolazi zrakom. Krajem srpnja Zračna luka Rijeka na Krku nadmašila je cjelokupan lanjski promet. Posebno puno letjelo iz Rige, Moskve, Kopenhagena, Berlina, Stuttgarta i Kölna, a pun pogodak je i šest linija Ryan Aira, koji vozi za Stockholm, London, Bruxselles, Düsseldorf, Frankfurt i Oslo.

. Direktor riječkog aerodroma Tomislav Palalić vjeruje u još bolju sljedeću godinu, u kojoj najavljuje orijentaciju prema turističkim tržištima Rusije i Ukrajine.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here