Home Vijesti Lavrov, ministar ministar vanjskih poslova Rusije: ‘Dosljedno smo protiv prijetnji i pritisaka...

Lavrov, ministar ministar vanjskih poslova Rusije: ‘Dosljedno smo protiv prijetnji i pritisaka na suverene zemlje’

139
0

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dao je izjavu prilikom ceremonije otvaranja izložbe Tolstoj-Gandhi u New Delhiju, uoči summita G20 u tom indijskom gradu.

“Ravnopravnost naroda i odbacivanje kolonijalizma i svih drugih oblika ugnjetavanja vrijednosti su koje su povezivale Lava Tolstoja i Mahatmu Gandhija početkom 20. stoljeća, iako su živjeli tisućama kilometara udaljeni jedan od drugog. Sada postaje sve važnije proučavati bogatu ostavštinu javnih osoba i moralnih vođa naših zemalja”, kazao je Lavrov.

No, zanimljivije je ono što je rekao nakon toga.

“Moskva i New Delhi dosljedni su protivnici neokolonijalnih praksi poput nezakonitih jednostranih sankcija, prijetnji, ucjena i drugih oblika pritiska na suverene države. Dosljedno se zalažemo za poštivanje kulturne i civilizacijske raznolikosti suvremenog svijeta i za neotuđivo pravo naroda da samostalno biraju svoje razvojne putove”, rekao je još Lavrov, ministar vanjskih poslova zemlje koja je prije godinu dana pokrenula invaziju na drugu suverenu državu – Ukrajinu.

Previous articleSrbija na kladionicama preskočila LET 3, a još nemaju predstavnika: Danas kreće srpski izbor za pjesmu Eurovizije
Next articleBiskup Košić zaglavio zbog snijega pa se obrušio na spasioce: ‘Nije pravedno samo njih isticati, što je s Crkvom i Caritasom?’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here