Home Mozaik Srbija na kladionicama preskočila LET 3, a još nemaju predstavnika: Danas kreće...

Srbija na kladionicama preskočila LET 3, a još nemaju predstavnika: Danas kreće srpski izbor za pjesmu Eurovizije

114
0

Večeras počinje srpski izbor za pjesmu Eurovizije. Održava se kroz dva polufinala i u finalu se bira pobjednik koji će Srbiju predstavljati u Liverpoolu. Predstavit će se 16 izvođača, a danas je na redu prvo polufinale dok će se sutra, 2. ožujka, održati drugo polufinale, u kojem nastupa preostalih 16 natjecatelja. Veliko finale zakazano je za subotu, 4.ožujka.

O pobjedniku odlučuju glasovi publike i stručnog žirija. Sve pjesme su prije tri tjedna objavljene na službenom YouTube kanalu izbora RTS Pjesma Evrovizije. Neke pjesme s izbora uvelikevode po broju pregleda na YouTubeu.

Pjesma grupe Hurricane ima 772 tisuća pregleda, Savo Perović sa svojom pjesmom Presidente ima 556 tisuća pregleda, a Luke Black skupio je 334 tisuće pregleda.

Objavljena je anketa na stranici eurovisionworld.com, na kojoj se ljudi klade na pobjednika Eurosonga i u kojoj fanovi natjecanja glasuju za favorite srpskog izbora. S velikom prednošću u toj anketi vodi Luke Black s pjesmom Samo mi se spava, kojemu je pripalo 40 posto glasova.

Druge su djevojke iz grupe Hurricane s pjesmom Zumi zimi zami uz 15 posto glasova. U top pet u anketi ušli su još i Filip Baloš s pjesmom Novi plan drugi san, Zejna s pjesmom Rumba te Savo Perović s pjesmom Presidente.

Srbija se trenutačno nalazi na 14. mjestu eurovizijske kladionice, iako još uvijek nemaju predstavnika, dok je Hrvatska pala na 16. mjesto.

Previous articleJeziv video policijske potjere: Šokantan trenutak kada je Ford Fiesta ‘eksplodirala’ nakon sudara s kamionom
Next articleLavrov, ministar ministar vanjskih poslova Rusije: ‘Dosljedno smo protiv prijetnji i pritisaka na suverene zemlje’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here