Home Sport Legenda Hajduka: Kolinda mi je rekla da joj je žao što je...

Legenda Hajduka: Kolinda mi je rekla da joj je žao što je Rijeku nazvala srpskim klubom

2359
0

Izjava ex predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o NK Rijeci kao srpskom rezervnom klubu zbog čega je u mladosti uvijek navijala za Hajduk i Dinamo možda ju je koštala reizbora s obzirom na frku koja se nakon toga podigla u regiji iz koje dolazi ali i u cjelokupnoj javnosti. Dala ju je na svečanoj promociji filma o životu nogometne legende Ivana Gudelja “Ivanova igra”, a koja se održala u listopadu prošle godine u splitskom HNK.

Upravo zbog toga, novinari Večernjeg lista su Gudelja priupitali kako komentira tu izjavu bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
– Ja o Kolindi Grabar-Kitarović imam iznimno visoko mišljenje. Mislim da je puno toga napravila za Hrvatsku, ali i sport. Nije bilo većeg promotora hrvatskih vrijednosti i naših nogometnih uspjeha od nje. To se jasno treba priznati. Zahvalan sam što je došla na promociju moga filma, tim više što se tu nije pojavila iz kurtoazije, već iz ozbiljne želje. Samo koji dan prije boravila je u Washingtonu, ali izrazila je želju da dođe, inzistirala je na tome, pa je na promociju došla u svojstvu građanke, a ne predsjednice. Došla je u privatnom aranžmanu i održala je izvrstan govor. A što se tiče te izjave, mislim da je to bilo malo neoprezno, ali uvjeren sam da nije bilo nikakve loše namjere. Poslije smo se sreli na njezinu predizbornom skupu i razgovarali smo o tome. Rekla mi je da joj je žao zbog nesmotrenosti, ali i toga što su mediji od svega napravili toliku priču. No i to se može razumjeti budući da je u jeku bila politička kampanja i svaka se izgovorena riječ dodatno vagala – kaže Gudelj, koristeći priliku da naglasi važnost novog uspjeha bivše predsjednice u Međunarodnom olimpijskom odboru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here