Home Sport Legenda Zvezde ispričala što se događalo na Maksimiru prije 32 godine: ‘Kad...

Legenda Zvezde ispričala što se događalo na Maksimiru prije 32 godine: ‘Kad su navijači to napravili znali smo što slijedi’

165
0

Legendarni nogometaš Crvene zvezde, Miodrag Belodedić, prisjetio se nemilih događaja u Zagrebu 13. svibnja 1990. Crvena zvezda je došla na gostovanje u Zagreb, međutim susret s Dinamom nikada nije odigran nakon što je nastao sveopći kaos i sukob Boysa i Delija.

“Sjećam se da smo s trenerom Šekularcem izašli na zagrijavanje i da smo se mi iz obrane radili u šesnaestercu. Osjećale su se tenzije, a ubrzo su s tribina počeli dolijetale kovanice, kamenje, ma svašta… Tada nam je trener rekao da dođemo do centra i da tu odradimo zagrijavanje”, započeo je svojevremeno Belodedić razgovor za Kurir.

“Pratili smo mi što se događa na tribinama i dalje. Vidjeli smo da su srušili ogradu i bacili je dolje, i tada nam je Šeki rekao: ‘Momci, bježite u svlačionicu!’ Bježeći smo vidjeli da ulazi i policija kako bi spriječila navijače da uđu na teren”, prisjetio se.

“Bili smo u svlačionici zatvoreni sigurno dva sata. Čekali smo da se stvari srede, da se riješe problemi na stadionu. Na kraju su nas nekim vojnim automobilom prebacili na aerodrom”, ispričao je.

“Zbog rata koji je došao je sve prekinuto, to je najveća posljedica. Nije se više čulo ni za klubove ni za reprezentaciju, a svi znamo što je sport značio u Jugoslaviji. Sigurno je da smo i mi i Dinamo, Partizan, Hajduk, koji su tada bili dobri, mogli daleko dogurati u europskim takmičenjima da se Jugoslavija nije raspala”, završio je.

Previous articleVedrana Rudan ‘ispalila‘ u TV prijenosu: ‘Drago mi je da smo ipak dočekali kraj govora Kim Il Vučića‘
Next articleTomić: Do finala Kupa ću svima dati optimalnu minutažu! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here