Home Najnovije Leipzig šalje Dinamu ponudu. Nijemci žele otkupiti već dogovoreni bonus

Leipzig šalje Dinamu ponudu. Nijemci žele otkupiti već dogovoreni bonus

393
0

Poznato je kako Dinamo ima pravo na zaradu od budućeg transfera Joška Gvardiola (21) iz RB Leipziga. Podsjetimo, Nijemci su Dinamu platili 20 milijuna eura na ime transfera, a Dinamo je pri potpisu dogovorio i 20 posto zarade od Gvardiolove iduće prodaje. Već dugo se piše o rekordnom transferu hrvatskog reprezentativca, u kojem bi Leipzig mogao zaraditi od 100 do 120 milijuna eura, što znači da bi Dinamo mogao profitirati oko dodatnih 20 milijuna eura.

Indexu je pak potvrđeno da Nijemci razmišljaju o otkupu bonusa, čime bi poništili dogovoreni postotak Dinamove zarade. Taj bi iznos bio manji od 20 milijuna eura, a prema nekim informacijama Dinamo više nema pravo na 20, nego na 15 posto od budućeg Gvardiolovog transfera s obzirom na to da je u sezoni kad je potpisao za Leipzig ostao do kraja u Dinamu, za što su Nijemci Dinamu plaćali bonuse.

Leipzig bi ekspresno uplatio Dinamu novac, a hrvatski prvak ne bi morao čekati Gvardiolovu prodaju kako bi zaradio. Navodno bi Leipzig Dinamu uplatio pet milijuna eura i tako sebi omogućio stopostotnu zaradu od sljedećeg Gvardiolovog transfera. Ostaje vidjeti hoće li Dinamo prihvatiti ovu ponudu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here