Home Vijesti LET 3 na Harteri u novom ruhu

LET 3 na Harteri u novom ruhu

1095
1

»Let 3« kakvog Riječani još nisu imali prilike doživjeti – teško za povjerovati, ali popularni riječki rockeri najavljuju sasvim novo ruho sa svježim i obogaćenim scenskim performanceom kojim trenutno razveseljavaju poklonike u svim zemljama regije, ali i šire i to u sklopu najdražeg im festivala – pete po redu Hartere. Letovci se, vraćaju na »mjesto zločina«, pozornicu koju jako dobro poznaju s obzirom na to da su nastupili na prvom izdanju riječkog festivala urbane glazbe 2005. godine, dok su na drugoj Harteri bili su glavne glazbene zvijezde festivala. Samo godinu dana kasnije upravo je bivša Tvornica papira bilo poprište jedinstvenog glazbeno-scenskog spektakla kojim su Letovci obilježili 20. godina postojanja i reizdanje nagrađivanog albuma »Bombardiranje Srbije i Čačka«. Tom prilikom snimili su i hvaljeni live nastup »Živa pička« koji upravo promoviraju. Osim sviračkih vratolomija, »novo ruho« »Leta 3« uključuje mađioničare, trikove, robote, neizostavne čepove, brojne goste i tko zna što još sve ne…
Nova pojačanja bogatog popisa izvođača pete Hartere su i riječki kantautorski dvojac »Manofon«, te zagrebački »Ramirez« koji će taj nastup iskoristiti za predstavljanje novog albuma »Divovi i kamikaze«.
S obzirom na to da riječki festival tradicionalno ugošćuje i glazbena imena iz susjednih država, ove godine iz Beograda stižu dvije grupe – »Repetitor« i »Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar«. »Repetitor«, mladi beogradski trio, hrvatskoj se publici predstavio lani u sklopu Art&Music festivala, a sviraju garažni punk rock’n’roll.
Jednu od ponajboljih beogradskih grupa devedesetih, »Neočekivanu silu koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar« ne treba posebno predstavljati, riječ je o neformalnoj skupini beogradskih glazbenika koja je karijeru započela improvizirajući u klubovima, a tijekom vremena bend se pretvorio u veliku atrakciju poznatu po inovativnosti i originalnosti.
Dodajući ova imena već najavljenim »Röyksoppu«, »Klaxonsima«, »Laibachu«, »Elvis Jacksonu«, »Mandrilima«, »Morsu« te brojnim DJ-evima predvođenim Sashom i Adamom Freelandom, ne treba dvojiti kako će 12. i 13. lipnja svatko pronaći nešto po svom ukusu. Cijena dvodnevne ulaznice može se kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 180 kuna do kraja travnja, a od 1. svibnja festivalska karta stoji 220 kuna, dok je na dan koncerta dvodnevna ulaznica 250 kuna. (novi list)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here