Home Sport Barač uoči uzvrata s Jugom: Spriječiti opasne kontre

Barač uoči uzvrata s Jugom: Spriječiti opasne kontre

1097
0

»Primorje Erste banka«, koje je prije pet godina igralo finale play-offa prvenstva države s »Jugom Croatia osiguranjem«, sada se opet vinulo do Dubrovčana, ovog puta u polufinalu doigravanja za vaterpolskog državnog prvaka. Večeras je na rasporedu utakmica na Kantridi, igra se na dvije pobjede, gosti vode 1:0. Riječani su prolazili kroz mučno razdoblje osipanja skoro kompletne momčadi, mukotrpnog stvaranja nove ekipe, njezina polaganog sazrijevanja. Rast kvalitete momčadi s Kantride je dostajao ulaska u play-off, u kojem su »gospari« neupitni favoriti. Druga je stvar što su iskusnici Samir Barać i Damir Glavan te Aleksandar Tiškivski taj status favorita itekako propitivali pa su Dubrovčani pobjedu na svom plivalištu izborili u samoj završnici.
– Mi smo u utakmicu ušli stvarno dobro, baš smo bili maksimalno motivirani, angažirani – kaže Damir Glavan o iznenađujuće snažnom otporu Riječana protiv velikog suparnika u prvoj utakmici. Glavanov povratak na Kantridu je bio ljetošnji pun pogodak, iskusni bek se potvrdio pravim pojačanjem. – Na terenu smo bili dobri u svim elementima igre, u napadu, ali i kada smo zatvarali njihove kontre. U tako dobroj obrani ključan je bio igrač manje, u napadu je stvarno dobar bio i naš igrač više. Dobra je bila i protočnost lopte. S druge strane, vidjelo se da »Jug CO« nije ušao u igru stopostotno motiviran. Nekoliko dana prije igrao je važnu utakmicu s »Partizanom« u Beogradu, dogodilo se da smo u posljednju četvrtinu ušli s nerješenim rezultatom. Njihova duža klupa i domaći teren su, međutim, na kraju okrenuli utakmicu u korist Dubrovčana.
Vaši gosti na Kantridi su momčad sastavljena od pojedinaca najveće međunarodne vrijednosti?
– Oni su, ako ne najbolja, onda jedna od triju najboljih europskih momčadi. Imaju tri centra: Smodlaku, Dobuda i još »sidruna« iz Slovačke. U obrani su im Bušlje i vratar Vićan, tako da to samo za sebe govori koliko je to čvrsta obrana i koliko je teško prići njihovom golu. Popunjeni su sa svih strana, jedino su ostali bez ozlijeđenog Mara Jokovića, vidi se da im puno nedostaje u igri na desnoj strani.
Očekivanja »Primorja EB« u večerašnjem srazu?
– Treba biti realan. Igru treba postaviti isto kao i u Duborvniku. Moramo biti maksimalno koncentrirani, u prvom redu u napadu. Treba igrati što kvalitetnije, na dugačke napade, da se ne bi otvarale kontre u kojima su oni jedna od najubojitijih momčadi na svijetu. Poslije toga nam treba i čvrsta obrana. Naši izgledi? Zašto ne bismo probali odigrati najbolje što se može, iskoristiti je kao pripremu za ono što nas čeka kasnije. Važno je ostaviti dobar dojam na vaterpolsku javnost, kao što smo ga ostavljali tijekom cijelog prvenstva. Samim time se podiže samopouzdanje, što je vrlo važno. Mislim da su gosti sada puno oprezniji i koncentriraniji nego što su bili u Dubrovniku. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here