Home Vijesti Let 3: Vulgarni smo ali ne i primitivni

Let 3: Vulgarni smo ali ne i primitivni

881
0

Tko su u privatnom životu, bez zalijepljenih brčina i čepova u stražnjicama, Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja, autorska baza kontroverzne rock skupine Let 3, koja već godinama skandalizira Hrvatsku, ali i inozemnu javnost, otkriva Globus u svojem novom izdanju.

Činjenica je da je taj bend najbolja hrvatska koncertna skupina, te da je naš najbolji izvozni popularno – glazbeni proizvod. Mrle i Prlja tvrde da je taj podatak najbolji pokazatelj onoga što oni zapravo jesu – radoholičari. Naime, samo u posljednje dvije godine Let 3 je imao više svirki u europskim zemljama od Norveške do Makedonije od svih hrvatskih bendova zajedno.

Mrle i Prlja su kreativni umjetnici naivci naturščici čiji konceptualni pristup Letu 3, kao nečem većem i višem od običnog benda jednostavno mora otići ispod granice dobrog ukusa i ljudskog dostojanstva. Da bi stvarali umjetnost kakvu žele, mnogi ih moraju smatrati ne-umjetnicima pa čak i izgrednicima, tvrde Letovci.

Kažu kako na njih ne mora utjecati nikakav atualan događaj – da je dovoljno da ih zainteresira činjenica da je Bog pozicionirao pičku kraj stražnjice, dok je mogao tamo smjestiti ekspozituru Erste banke.

„Svjesni smo da iritiramo intelektualce i kulturnjake. Kako se bavimo i prizemnim, prljavim i bezobraznim, nekima od njih mora se činiti da smo i mi takvi… No vulgarno i animalno nije uvijek povezano s primitivcima. Na primjer vulgarno i sakralno slatko se susreću“, poručuje Mrle.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here