Home Vijesti Linić: Hrvatska ne treba MMF

Linić: Hrvatska ne treba MMF

182
0

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas za Hrvatski radio da će sljedeća godina biti teža od ove, no i da Hrvatska ne treba pomoć Međunarodnog monetarnog fonda, jer je uvjeren da hrvatski kreditni rejting na jesen neće pasti na razinu bezvrijednog. Linić je poručio da Vlada ne odustaje od najavljene politike sređivanja proračuna, štednje i jačanja porezne discipline.

“Kada je pitanje da li dolazi MMF, ja odgovaram ne. Vlada provodi svoju politiku, Vlada je ta koja je imala hrabrosti i uvela štednju i disciplinu, pregovara u vrlo ružnim uvjetima sa sindikatima, vrlo grubo se obračunavamo s udrugom poslodavaca, prema tome Vlada je ta koja je ostala sama – bez potpore poslodavaca, ali i s potporom najvećeg dijela sindikata”, izjavio je Linić.

Ponovio je da je Vlada ta koja provodi mjere štednje i odgovorno se ponaša, zbog čega Hrvatskoj nije potreban MMF.

“Ali ako je pitanje kad će Vlada eventualno pozvati MMF, onda vrlo jasno velim da je moguće da izgubimo rejting i u tom trenutku bez MMF-a bit će vrlo teško servisirati naše dugove. Ako ne servisirate dugove onda ćete imati problema i s domaćom potrošnjom i s realizacijom proračuna”, zaključio je Linić.

Hrvatski kreditni rejting trenutno je jedan stupanj iznad špekulativnog, odnosno junk statusa, uz negativnu prognozu. (business.hr)

Previous articleErste Plavi najviše uvećao buduće mirovine
Next articlePad broja turista u Rijeci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here