Biznis

Linić: Milanović će radije nove izbore nego odustati od premijerske fotelje

Linić: Milanović će radije nove izbore nego odustati od premijerske fotelje

Slavko LinićU emisiji ‘Novi dan’ u utorak ujutro gostovao je bivši ministar financija Slavko Linić koji je kazao da ako u 12. mjesecu dobijemo mandatara, onda nije kasno do kraja trećeg mjeseca donijeti proračun
‘S druge strane, u gospodarstvu je neizvjesnost. Nemaju programe, tko je uopće mandatar, što s porezima? Tko će to platiti? Poduzetnici su u neizvjesnosti, a i državne investicije. Ako neće biti državnih investicija, to znači prije lipnja neće biti ni gospodarskog rasta ni državnih investicija’, kazao je Linić za N1.

Bivšem ministru financija nije jasno što Most želi. ‘Htjeli bi kroz parlamentarnu vlast utjecati na monetarnu i to su poruke koje se građanima sviđaju, no ne znam baš koliko je to realno. Imamo 300 milijardi kuna duga jer ovisimo o preživljavanju. Monetarna politika mora biti neovisna. To zbunjuje financijski svijet i to nije dobro’, poručio je Linić.

Na upit kako komentira najavu devalvacije kune, Linić je odgovorio protupitanjem: ‘Može li si građanin s 5.500 kuna plaće kupiti stan? To je osnovno pitanje. Mi građane pretvaramo u robove. Trebale su lokalne samouprave graditi državne stanove pa ne bismo imali opterećenje kreditima. Očito je da smo morali gurati kredite u kunama kod kredita za stanovanje’, kazao je bivši SDP-ovac.

Kazao je i da je rješenje kredita u francima pravno upitno i da se radilo o populističkom potezu koji je, nema dvojbe, donio određeni broj glasača. Na upit može li netko iz Metkovića srediti i državu, kazao je da to nije usporedivo. ‘U državnom proračunu socijala je zadana, a nemate prilagođavanje kao u lokalnoj sredini. Nitko ne spominje mirovinski sustav koji je u kolapsu. Ne možete u tri – četiri naredne godine bez zapošljavanja smanjiti deficit’, objasnio je Linić.

Nekadašnji ugledni SDP-ovac misli da se Zoran Milanović nije spreman odreći premijerske pozicije i da će radije ići na nove izbore. Linić ne bi ništa promijenio kada su u pitanju predstečajne nagodbe. Na kraju je kazao da je za njega politika gotova jer su građani rekli ne njegovim idejama.

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. la bavisela

    November 25, 2015 at 07:39

    nerazumijem tko više sluša ovog neznalicu i luzera i što taj zna zna samo zaduživati se i krast i pametovat.
    klasični komunjara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.