Home Biznis Linić: Milanović će radije nove izbore nego odustati od premijerske fotelje

Linić: Milanović će radije nove izbore nego odustati od premijerske fotelje

4442
1

Slavko LinićU emisiji ‘Novi dan’ u utorak ujutro gostovao je bivši ministar financija Slavko Linić koji je kazao da ako u 12. mjesecu dobijemo mandatara, onda nije kasno do kraja trećeg mjeseca donijeti proračun
‘S druge strane, u gospodarstvu je neizvjesnost. Nemaju programe, tko je uopće mandatar, što s porezima? Tko će to platiti? Poduzetnici su u neizvjesnosti, a i državne investicije. Ako neće biti državnih investicija, to znači prije lipnja neće biti ni gospodarskog rasta ni državnih investicija’, kazao je Linić za N1.

Bivšem ministru financija nije jasno što Most želi. ‘Htjeli bi kroz parlamentarnu vlast utjecati na monetarnu i to su poruke koje se građanima sviđaju, no ne znam baš koliko je to realno. Imamo 300 milijardi kuna duga jer ovisimo o preživljavanju. Monetarna politika mora biti neovisna. To zbunjuje financijski svijet i to nije dobro’, poručio je Linić.

Na upit kako komentira najavu devalvacije kune, Linić je odgovorio protupitanjem: ‘Može li si građanin s 5.500 kuna plaće kupiti stan? To je osnovno pitanje. Mi građane pretvaramo u robove. Trebale su lokalne samouprave graditi državne stanove pa ne bismo imali opterećenje kreditima. Očito je da smo morali gurati kredite u kunama kod kredita za stanovanje’, kazao je bivši SDP-ovac.

Kazao je i da je rješenje kredita u francima pravno upitno i da se radilo o populističkom potezu koji je, nema dvojbe, donio određeni broj glasača. Na upit može li netko iz Metkovića srediti i državu, kazao je da to nije usporedivo. ‘U državnom proračunu socijala je zadana, a nemate prilagođavanje kao u lokalnoj sredini. Nitko ne spominje mirovinski sustav koji je u kolapsu. Ne možete u tri – četiri naredne godine bez zapošljavanja smanjiti deficit’, objasnio je Linić.

Nekadašnji ugledni SDP-ovac misli da se Zoran Milanović nije spreman odreći premijerske pozicije i da će radije ići na nove izbore. Linić ne bi ništa promijenio kada su u pitanju predstečajne nagodbe. Na kraju je kazao da je za njega politika gotova jer su građani rekli ne njegovim idejama.

Previous articlePRESSING: Zdrav život!
Next articleRijeka – Istra 1961: ‘Bijeli’ po 13. pobjedu

1 COMMENT

  1. nerazumijem tko više sluša ovog neznalicu i luzera i što taj zna zna samo zaduživati se i krast i pametovat.
    klasični komunjara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here