Home Kolumne PRESSING: Zdrav život!

PRESSING: Zdrav život!

1056
0
Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR
Piše: Giancarlo KRAVAR

Neka je Energo grijanje u Rijeci skupo. Treba se vratiti zdravom životu i zdravim navikama. Ja sam sredinom siječnja ove godine u potpunosti isključio grijanje na plin, u stanu, a u pet ujutro sam na samo dva stupnja iznad ništice u svojoj 61. godini života danas u pidžami na svojem balkonu radio tjelovježbu.

Za dobar tjelesni osjećaj dovoljno je samo pola sata šetnje dnevno, I to sam obavio jutros.Oni zaposleni to mogu činiti predvečer. Za zahtijevnije, nije potrebno ići na kilometarsko bicikliranje. Dovoljnio je, a to preporučam osobama ljepšeg spola, da nabave sobni bicikl, kojeg mogu instalirati u najveću prostoriju koju imaju u stanu. NIkakve teretane, zumbe, fitnessi, joga u svakodnevnom životu. Trčanje šteti zglobovima. Samo šetnja.

Dobro je i to što je gradonačelnik mr. sc. Vojko Obersnel ukinuo WI FI u nekim dijelovima grada. Pa već danas, cijeli svijet, pa i portal Rijeka Danas, vam je na dlanu, na vašem pametnom telefonu. Na Samsunsu vrlo umjerene cijene, VIP savršena tarifa (najbrže surfanje), kojeg sam kupio u poslovnici Kauflanda, Zametska 44, pametnom telefonu imate sve. Sat sam prestao nositi. Imam ga na smarthoneu, tako programiram i buđenje.

Idemo dalje. Na pametnim telefonima imate i pristup Internetu, i e-mail, i Facebook, i You Tube, i radio (milina od izbora radio postaja koje možete i slušati pomoću specijalnih slušalica, i planer. Ja si na svojem smartphoneu upisujem, planiram i nekoliko dana unaprijed što ću raditi. Na samarthoneu možete dobiti i aplikaciju za gledanje HRT-a, by request!

Drugi medij po važnosti je klasični kućni laptop. Nema što nema. Osobno sam prestao gledati središnje dnevnike svih teve stanica. Samo rat, terorizam, izbjeglice, svađe političara i sve neke negativne emocije. To, procijenio sam nije dobro za moje zdravlje, pa informativne emisije navečer uopće ne gledam. O svemu, od politike, zabave, sporta i tsll. možete se informirati na vašem pametnom telefonu.

Već duže od mjesec dana svako jutro pojedem jednu jabuku. I to naribanu, s malo šećera. Zdravo, vitamini plus energija u šećeru. E da, svako jutro jedno jaje (tvrdo kuhano) organizmu snagu daje, pjevalo se nekad….Ostalo također zdrava hrana.

Vratimo se dobrim, starim navikama zdravoga života. Poštovani čitatelji, jedino na portalu Rijeka Danas me ima u impressumu. Volim grad koji teče.
Živimo zdravo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here