Home Vijesti Linićeva izjava o MMF-u šokirala je Kukuriku koaliciju

Linićeva izjava o MMF-u šokirala je Kukuriku koaliciju

1161
3

SDP-ovac Slavko Linić u nedjelju navečer gostujući u Dnevniku Nove TV samouvjereno rekao da će ‘2012. godini kada vjerojatno biti potrebno pregovarati i koristiti sredstva MMF-a’ što je šokiralo njegove kolege iz Kukuriku koalicije. Svoje mišljenje je opravdao je to činjenicom da MMF daje novac po daleko manjim kamata nego što će Hrvatska moći dobiti na vanjskom tržištu, pa se stoga ‘ne trebamo se plašiti MMF-a’. I dok u HDZ-u likuju, Linićeve kolege u SDP-u su iznenađene njegovim izjavama.

Ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić istaknuo je kako program Kukuriku koalicije ne predviđa angažman MMF-a, piše Novi list.
Grčić je izjavio da su napravili plan, kako provesti fiskalnu konsolidaciju i kako to obaviti bez bolnih rezova i bez angažmana MMF-a

‘Crni scenarij je da ih ne uspijemo uvjeriti u to da možemo bez rezova i MMF-a konsolidirati državu te da se dogodi pad kreditnog rejtinga. U tom slučaju, MMF bi bio neizbježan ali onda bi se znalo tko je za to odgovoran– neozbiljnost i nečinjenje sadašnje vlade’, zaključuje Grčić.

I predsjednik HNS-a Radimir Čačić ističe da u našem programu kojeg će se držati nigdje ne piše MMF. No, kao i Grčić ipak ostavlja malu mogućnost da buduća vlast zatraži pomoć Međunarodnog monetarnog fonda, ‘ukoliko bi se pokazalo da je stanje gospodarstva bitno lošije od onog što se može pretpostaviti’. (tportal)

Previous articleLista za Rijeku: Antiriječka politika PGS-a (VIDEO)
Next articleDujmić: ‘Opatija je dvaput prevarena’

3 COMMENTS

  1. Šokirati može samo one koji obilato koriste državni proračun za svoj nerad, kupovnje branitelja, penzionera i ostalih dubioza u proteklih 20 godina. Treba dobro, dooobrooo pročešljati proračun. Još kad bi povratli pokradeni novac i imovinu iz crnih fondova ove kriminalne i mafijaške “demokratske” zajednice, mogli bi komotno otvoriti pristupne pregovore o ulasku EU u Hrvatsku.

  2. Osamdeset tisuća ljudi iz privatnog sektora izgubilo je posao. Dakle, država treba smanjiti broj zaposlenih srazmjerno smanjivanju u privatnom sektoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here