Home Vijesti Lista za Rijeku i Akcija mladih kandidature predaju u nedjelju i ponedjeljak

Lista za Rijeku i Akcija mladih kandidature predaju u nedjelju i ponedjeljak

766
0

Lista za Rijeku i Akcija mladih će u nedjelju izbornim povjerenstvima Grada Rijeke i primorsko-goranske županije predati kandidature Predraga Blečića za gradonačelnika Grada Rijeke i Gorana Frkovića za Primorsko-goranskog župana. Blečićevi zamjenici biti će Aron Smešny iz Liste za Rijeku i Srđan Honović iz Akcije mladih. Kandidati za zamjenike župana će biti Mario Alempijević, predsjednik Akcije mladih i Sandi Basić iz Liste za Rijeku.

Zajedničke izborne liste za grad i županiju bit će predane u ponedjeljak. Nositelj i prvi na listi za Grad Rijeku je predsjednik Liste za Rijeku Denis Pešut. Listi za Rijeku će pripasti i drugo, četvrto te sva ostala parna mjesta na listi, dok će treće i sva preostala neparna mjesta pripasti Akciji mladih. Nositelj i prvi na listi za županiju će biti Mario Alempijević, predsjednik Akcije mladih, drugo, četvrto te sva preostala mjesta će pripasti Akciji mladih, a treće i sva preostala neparna mjesta Listi za Rijeku.

Akcija mladih će na izbore i u Opatiji, Matuljima i Viškovu, a u Lovranu im se smiješi i mjesto općinskog načelnika. Dobre rezultate stranka očekuje i u istarskoj općini Kršan te u Zagrebu gdje se predstavnik AM nalazi na nezavisnoj listi koja podržava kombinaciju Kregar-Srića.

Lista za Rijeku će sa samostalnom listom izaći u općini Jelenje, dok će u ostatku riječkog prstena podržati liste AM, a postoji mogućnost podrške i nekim nezavisnim listama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here