Home Vijesti Lista za Rijeku: ‘Narod odlučuje’ ili kako oduzeti slobodu svojim sugrađanima pripadnicima...

Lista za Rijeku: ‘Narod odlučuje’ ili kako oduzeti slobodu svojim sugrađanima pripadnicima nacionalnih manjina

1229
0

Lista za Rijeku oštro osuđuje pokušaj da se naše sugrađane pripadnike nacionalnih manjina proglasi građanima drugog reda nakon što im je već oduzeta pozitivna diskriminacija i mogućnost biranja manjinskih i političkih predstavnika u hrvatskom parlamentu, ističe se u današnjoj izjavi za javnost povodom inicijative ‘Narod odlučuje’ u sklopu koje se organizira prikupljanje potpisa za referendum o izbornom zakonu. Inicijativa ‘Narod odlučuje’ traži se da se promjenom izbornog zakona predstavnicima nacionalnih manjina u Saboru uskrati pravo glasanja o povjerenju Vladi i o Proračunu kao dvjema najvažnijim temama koje se odnose na cjelokupno funkcioniranje države.

‘Vjerujemo da će Rijeka kao multikulturalna sredina reći ne svima onima koji nam sa strane pokušavaju uvesti šovinizam i netrpeljivost prema svemu različitome.

Lista za Rijeku je i do sada pokazala svoju dosljednost za uvođenjem maksimalnih prava nacionalnih manjina u Rijeci, posebice autohtone talijanske, najbrojnije srpske ali i svih ostalih koje svojom kulturom obogaćuju naš grad.

Različitost nas obogaćuje, a povijest uči da je Rijeka svoja najbogatija razdoblja provela u suživotu različitih kultura i doprinosu ljudi različitih nacionalnosti. Zato je važno da dosegnute standarde ne samo sačuvamo nego i širimo, a u tom smjeru ide i naša inicijativa za uvođenjem vizualne dvojezičnosti u centru grada. To je najbolji odgovor onima koji bi svoju poziciju i političku promociju gradili na oduzimanju političkih i drugih prava najranjivijim društvenim skupinama’, zaključuje se u izjavi za javnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here