Vijesti

Lista za Rijeku: ‘Narod odlučuje’ ili kako oduzeti slobodu svojim sugrađanima pripadnicima nacionalnih manjina

Lista za Rijeku: ‘Narod odlučuje’ ili kako oduzeti slobodu svojim sugrađanima pripadnicima nacionalnih manjina

Lista za Rijeku oštro osuđuje pokušaj da se naše sugrađane pripadnike nacionalnih manjina proglasi građanima drugog reda nakon što im je već oduzeta pozitivna diskriminacija i mogućnost biranja manjinskih i političkih predstavnika u hrvatskom parlamentu, ističe se u današnjoj izjavi za javnost povodom inicijative ‘Narod odlučuje’ u sklopu koje se organizira prikupljanje potpisa za referendum o izbornom zakonu. Inicijativa ‘Narod odlučuje’ traži se da se promjenom izbornog zakona predstavnicima nacionalnih manjina u Saboru uskrati pravo glasanja o povjerenju Vladi i o Proračunu kao dvjema najvažnijim temama koje se odnose na cjelokupno funkcioniranje države.

‘Vjerujemo da će Rijeka kao multikulturalna sredina reći ne svima onima koji nam sa strane pokušavaju uvesti šovinizam i netrpeljivost prema svemu različitome.

Lista za Rijeku je i do sada pokazala svoju dosljednost za uvođenjem maksimalnih prava nacionalnih manjina u Rijeci, posebice autohtone talijanske, najbrojnije srpske ali i svih ostalih koje svojom kulturom obogaćuju naš grad.

Različitost nas obogaćuje, a povijest uči da je Rijeka svoja najbogatija razdoblja provela u suživotu različitih kultura i doprinosu ljudi različitih nacionalnosti. Zato je važno da dosegnute standarde ne samo sačuvamo nego i širimo, a u tom smjeru ide i naša inicijativa za uvođenjem vizualne dvojezičnosti u centru grada. To je najbolji odgovor onima koji bi svoju poziciju i političku promociju gradili na oduzimanju političkih i drugih prava najranjivijim društvenim skupinama’, zaključuje se u izjavi za javnost.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.