Home Vijesti Tko je dozvolio nasipavanje mora na Costabelli?

Tko je dozvolio nasipavanje mora na Costabelli?

554
0
Costabella nakon nasipavanja

Tko je dozvolio nasipavanje mora na Kostabeli, hoće li obala ostati devastirana ili će netko za to biti kažnjen, pitao je na Aktualnom satu Županijske skupštine PGŽ Mario Alempijević iz Akcije mladih, javlja Radio Rijeka.

Alempijević je upozorio da se nasipavanjem iskopanog materijala u more za oko 20 posto povećala površina građevinske parcele hotelskog kompleksa, a istovremeno je na toj dionici potpuno uništen obalni put.

Koncesija je državna, nasipavanje nije bilo dozvoljeno, a za nadzor su zaduženi Lučka kapetanija i Grad Rijeka- odgovorila je pročelnica za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević te obećala da će ispitati slučaj i zatražiti očitovanje nadležnog ministarstva.

Costabella prije nasipavanja

Ovim pitanjem smo se u veljači bavili u tekstu Zbog radova na hotelskom kompleksu, obalna šetnica na Costabelli u prekidu do 2020!. Međutim, nadležne službe Grada Rijeke su nas uvjeravale da se sve odvije prema planu.

‘Koliko nam je poznato, trenutno se izvode radovi nasipavanja tzv. općeg nasipa, tj. odlaganje kamenog materijala kojim se formira osnovna površina plaže, dok će polaganje kamenog materijala kojim će se postići projektirane hidrodinamičke i druge osobine plažne površine uslijediti tijekom proljeća ove godine’, odgovorili su nam tada iz Grada Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here